Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Valaki meghúzta az autómat,...

Valaki meghúzta az autómat, ezt hogyan lehet kijavíttatni?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Ma az egyik bevásárlóközpont parkolójában valaki meghúzta az autóm bal hátsó sarkát (lámpa alatti rész). Szerintem nem lehet olyan mély, csak a festék serülhetett meg, bár nem nagyon értek az autókhoz.

Az ilyen hibákat ki lehet valahogy javítani? Ha igen, milyen szakemberhez kell vinnem az autót, és kb milyen árban lehet egy ilyen javítás?

Köszönöm.

2021. júl. 11. 10:42
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Autó fényezőhöz.

Árat majd ő tud mondani, mi látatlanban nem.

2021. júl. 11. 10:56
 2/16 anonim ***** válasza:
Festékjavító készlet vagy autófényező.
2021. júl. 11. 11:00
 3/16 anonim ***** válasza:

Lehet javítani és újrafényezni is. A sérülés mértékétől függ.

Első körben fogj egy konyhai szivacsot és a puha részével, langyos szappanos vízzel jól dörzsöld át a felületet. Lehet, hogy már ez teljesen eltüntetni a sérülést (ha az ő autójáról ment át a festék a tiédre). Ha eltávolítottad az idegen festéket és még mindig látszódik a sérülés, akkor két lehetőség van: ha vizesen nem látszódik, akkor csak a lakk sérült és nagyon finom csiszoló papírokkal, polirozással lehet eltűntetni. Ha vizesen is látszódik, akkor a festék réteged is sérült, ilyenkor a színazonos javítófestékkel lehet javítani rajta. Nem lesz tökéletes, de szerintem elég jó eredményt lehet elérni vele (youtube-n nézzél videót hogyan).

2021. júl. 11. 11:09
 4/16 anonim ***** válasza:
Polír, újrafényezés, elemcsere. Látatlanban nem lehet megmondani.
2021. júl. 11. 11:10
 5/16 anonim ***** válasza:
0%
És természetesen egy feljelentés mellé. Javaslom Neked, hogy ilyen esetben, ha kiszállsz az autóból, én mindig ezt teszem, hogy a mellettem lévők rendszámát felírom. Nem szoktam órákat időzni sosem boltban. Rendszám + autó típus + szín és mehet a feljelentés. Szükség esetén szakemberrel felméretni a másik autó réteg vastagságát. Ez az egy megoldás mert gátlástalan gusztustalan otromba gyökerekről van szó.
2021. júl. 11. 12:22
 6/16 anonim ***** válasza:
90%
Na, már megint itt a felírogatós! Úgy látszik a másik kérdésnél nem sikerült felfogni, hogy attól hogy te valakinek felírod a rendszámát az utcán, még nem közvetlen bizonyíték. Akkor már többet érsz egy folyamatos felvételre alkalmas kamerával.
2021. júl. 11. 12:26
 7/16 anonim ***** válasza:
0%
Áh, kuka az egész.
2021. júl. 11. 12:33
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

"szakemberrel felméretni a másik autó réteg vastagságát"

Továbbá ez sem közvetlen bizonyíték.

Kamera felvétel kell.

2021. júl. 11. 12:36
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Egyszer futnék bele egy ilyenbe, mint az 5-ös! :-)

Anélkül, hogy én húztam volna meg az autóját, jönne ellenem egy ilyen feljelentés, úgy megszívatnám utána a jóembert, hogy az autója 3x-osát költené el utána az ügyvédjére meg a szakemberére.

2021. júl. 11. 13:05
 10/16 anonim ***** válasza:
6%
Egyszerűbb ha fenykepez az ember. Bal oldalon piros auto áll mellettem es mikor kijovok akkor a bal oldala piros a meghuzott kocsimnak az eleg jo bizonyitek. Rendőrség ilyenkor kimegy es megnezik a piros autot.
2021. júl. 11. 13:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!