Led szalag bekötése autóba, hogyan?
Szeretnék ledszalagot a lábtérbe, vagy valamilyen vilagítást, hogy lehessen látni, az az elképzelésem hogy nyitott ajtónál világít, és ha becsukom, akkor elalszik, pont úgy mint a belő világítás.
Na most a kérdésem az lenne, hogy ezt hogyan lehetne kivitelezni? Hova tudom bekötni? Ajtókapcsolóra, Vagy belső lámpára, esetleg valahova máshova?
"Ajtókapcsolóra, Vagy belső lámpára"
Ajtókapcsolóra, vagy belső lámpára. Látod, tudod te a megoldást, nem kellünk mi ehhez.
Belső világításra kötni annyival jobb, hogy egyszerűbb. Ugyanakkor kevésbé hasznos, mert egyik gyengíti a másikat. Ha külön tápra kötöd és ajtókapcsolóval vezérled, azzal jobb eredményt érsz el, de macerásabb.
Kb 7-8 éve csináltam ilyet. Én simán a beltér világításra kötöttem. A vezetéket pedig elvezettem az A-oszlop burkolata mögött le a műszerfal alá. Azóta is hibátlanul üzemel. Szépen dimmelve kapcsol fel és alszik ki.
Viszont! Először én is ledszalagban gondolkoztam. Ez hiba volt, mert stadionvilágítást csinált a lábtérben. Bántóan erős volt a fénye a beltérvilágításhoz képest, pedig az is ledes. Így egy-egy két diódából álló minőségi LED-modult építettem be a lábtérbe és még ezt is ellenállással le kellett fojtani. Így már nem üt el, szép harmonikus a fővilágítással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!