Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Led szalag bekötése autóba,...

Led szalag bekötése autóba, hogyan?

Figyelt kérdés

Szeretnék ledszalagot a lábtérbe, vagy valamilyen vilagítást, hogy lehessen látni, az az elképzelésem hogy nyitott ajtónál világít, és ha becsukom, akkor elalszik, pont úgy mint a belő világítás.

Na most a kérdésem az lenne, hogy ezt hogyan lehetne kivitelezni? Hova tudom bekötni? Ajtókapcsolóra, Vagy belső lámpára, esetleg valahova máshova?

2021. júl. 5. 22:40
 1/4 anonim ***** válasza:
94%

"Ajtókapcsolóra, Vagy belső lámpára"

Ajtókapcsolóra, vagy belső lámpára. Látod, tudod te a megoldást, nem kellünk mi ehhez.

Belső világításra kötni annyival jobb, hogy egyszerűbb. Ugyanakkor kevésbé hasznos, mert egyik gyengíti a másikat. Ha külön tápra kötöd és ajtókapcsolóval vezérled, azzal jobb eredményt érsz el, de macerásabb.

2021. júl. 6. 04:27
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi :D Maradok az egyszerű bekötésnél inkább.
2021. júl. 6. 06:59
 3/4 anonim ***** válasza:

Kb 7-8 éve csináltam ilyet. Én simán a beltér világításra kötöttem. A vezetéket pedig elvezettem az A-oszlop burkolata mögött le a műszerfal alá. Azóta is hibátlanul üzemel. Szépen dimmelve kapcsol fel és alszik ki.

Viszont! Először én is ledszalagban gondolkoztam. Ez hiba volt, mert stadionvilágítást csinált a lábtérben. Bántóan erős volt a fénye a beltérvilágításhoz képest, pedig az is ledes. Így egy-egy két diódából álló minőségi LED-modult építettem be a lábtérbe és még ezt is ellenállással le kellett fojtani. Így már nem üt el, szép harmonikus a fővilágítással.

2021. júl. 6. 12:53
 4/4 A kérdező kommentje:
Külön az ajtókapcsolókra szeretném kötni, csak nem tudom milyen módszerrel kellene. Erősség mindegy nekem, az is lehet hogy pirosat veszek, mert az egesz műszerfal pirosan világít, gyárilag is.
2021. júl. 8. 22:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!