Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hány fokos fordulókörrel...

Hány fokos fordulókörrel fordul jobban az autó?

Figyelt kérdés

Volt szerelőnél az autó és szóba jött, hogy lehet, hogy a fordulókörön kellene állítani. Kérdezte, hogy milyenre szeretném, hogy jobban kanyarodjon vagy sem. Azt mondtam, hogy 30 fokra állítsa. Viszont most eléggé más az autó fordulása. Nem tudom, hogy amennyiben most növelnénk még a fokot akkor fordulna jobban, vagy akkor ha csökkentenénk?

Nem teljesen értem, hogy a fok mit határoz meg, a kerék elfordulásának a szögét, vagy azt, hogy mekkora szögben fordul meg az autó?

Segítségeteket köszönöm!

2021. júl. 5. 09:15
 1/8 anonim válasza:
kerék elfordulásáak szögét. De mindkét oldalra ugyanúgy kell. A gömbcsuklóval a kerékösszetartást állítják be és ha az jó, akkor csak ugyanannyit szabad tekerni mindkét oldalon. Értelemszerű ha egyik oldalra jobban akarod hogy forduljon akkor a másik oldalra kevésbé fog de ezt egy szerelő meg se kéne kérdezze, mert ha nem egyformára állítja, akkor egyenesben a kormány nem fog középen állni és túlterheli a féltengelycsuklót
2021. júl. 5. 09:45
 2/8 anonim válasza:
Egyenesbe állítja a kormányt. Aztán hosszá a kereket egyenesbe. Utána az összetartást. Mindent próbapadon műszerrel. Ha nem jól csinálja, megeszi a gumi egyik szélét az aszfalt, nehezebben gurul, nem lesz jó az egyenesfutás, a csapágyakra oldalirányú erő fog hatni egyenesben is. Ha mindent középre állít, akkor egyformán gyári módon fog fordulni mindkét irányban, addig ameddig a kormánymű engedi. Minden autónak van gyári fordulókör-átmérője. Ezen változtatni csak egy irányba lehet, akkor a másik irányba lecsökken és a kormányod nem lesz középen ha egyenesen mész. Eleve egy szerelő ilyet meg se kérdezhetne, mindent középen kell beállítani egyenesben és akkor mindkét oldalra gyári mértékben fog fordulni.
2021. júl. 5. 09:49
 3/8 A kérdező kommentje:

Rendben, köszönöm a segítségeteket. Kerékcsere miatt vittem el az autót gumishoz/szerelőhöz (csinálja ezt is azt is), de ha ez ilyen alap dolog és értenie kellene hozzá akkor lehet inkább máshova viszem. Ő is valami kerékkopásról beszélt. Mondta a fokokat, aztán én csak mondtam rá valamit mert nem nagyon értek hozzá... de lehet hogy akkor ő sem.

Nektek mindenesetre nagyon köszönöm a segítségeteket! :)

2021. júl. 5. 10:09
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Vidd el egy futómű beállításra és jó lesz.
2021. júl. 5. 10:48
 5/8 anonim ***** válasza:

Azért azt megnézném hogy állít a fordulókörön😂😂

Szerintem a kerékösszetartást és a kerékdőlést baszta el neked...

2021. júl. 5. 12:20
 6/8 anonim ***** válasza:
Ilyenkor azért kíváncsi lennék, hogy a szerelő tényleg behülyíti a hozzá nem értőt, vagy valaki ennyire nem tudja miről beszél?
2021. júl. 5. 12:49
 7/8 A kérdező kommentje:

6-os: Ha rám érted, hogy "ennyire nem tudja, hogy miről beszél" akkor azt teljes mértékben elismertem/elismerem. Nem értek ilyen szinten az autóhoz, hogy a futóművön miket lehet állítani. Amit a srác is elmondott ott nekem abból sem értettem sokat, amit megértettem azt már fentebb leírtam.

Egyébként pénteken viszem másik szerelőhöz, mert oda akkor inkább nem mennék vissza ahol volt.

2021. júl. 6. 10:10
 8/8 anonim ***** válasza:

Szerintem a 6-os nem rád érti.

A szerelő olyan bődületes 🌳szságot mondott ezzel neked, hogy nem lehet eldönteni hogy ezt full komolyan gondolta vagy csak hülyített téged🤷‍♂️

2021. júl. 6. 12:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!