Mi okozhat fémes hangot egy fix fordulatszámon?
Autó, Swift Sport - és 1500-1550 körüli fordulatszámon, minden sebességfokozatnál gyakran egy fémes hangot hallani a jobb első kerék felől. Leginkább arra hasonlít, mint amikor kavicsot teszünk egy fém kólás dobozba és zörgetjük (vagy arra amikor a féktárcsa porvédőjét kapargatom mondjuk egy csavarhúzóval). Csak ezen a fordulaton, sem alatta - sem felette nem hallani. Porvédőt próbáltam 'piszkálni' és van is olyan része ami közel van a tárcsához, de nem igazán tudtam meghajlítani (távolabbra állítani a féktárcsától).
Én tippem, hogy a porvédőben 'lehet valami', esetleg maga a porvédő ér a tárcsához, ami ezen a fordulaton 'rezonáltatja'. Aztán lehet persze hülyeség amit írok, mert nem vagyok nagy szaki.
Nyilván szerelőt fog látni, ez nem kérdés, de addig is van esetleg valakinek tippje, hogy mi tud ilyen jelenséget okozni? Javítások a környéken: fél éven belül volt cserélve kuplungtárcsa kompletten, féltengely szintén. Az elmúlt egy évben gátló is megvolt, illetve nem látszik töröttnek a rugó. Lógó dolog szintén nem látszik, ahogy semmilyen folyás sem (porszáraz az autó - szó szerint)
Előre is köszönöm a segítséget!
Szép napot mindenkinek!
(ha valamit rosszul írok elnézést, de nem vagyok szerelő)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!