Simsonba tiszta benzint öntöttem és úgy jártam vele, mit lehet ilyenkor tenni?
Nem tudtam, hogy nincs bekeverve az üzemanyag. Másfél vagy két litert öntöttem az üres tankba és járkáltam kicsit a faluban, nem tudok km-et mondani, viszont nem sült be a motor alattam. Lesz maradandó kár a motorblokkban? Mit kellene tennem? (igen, tanuló motoros vagyok)
S50 motor
Hát lesz. Szerencsére a főtengely csapágy nem igazán károsodhatott, de az alsó tűgörgő igen (az pedig széthúzás nélkül cserélhetetlen).
A felső tűgörgőt/bronzperselyt meg tudsz cserélni. Mindenképpen levenném a hengert és esetleg megnézném, hogy berágódott-e valami.
Az S50-es blokknál szerintem szabályszerű, hogy amíg nem szimmeringes annyira, hogy ne lehessen használni nem húzzuk szét. (csapágyas meg nem szokott lenni hiszen mindent rendes olaj ken)
Szóval legfeljebb egy hengerfal tisztítás/gyűrűzés + fölső tűgörgő/bronzpersely + csapszeg csere. Max 1000 forint. De ne járj így vele, mert nyilván valamennyit rövidítettél az élettartamán.
Azért az sem mindegy hogy mennyi és milyen arányban kevert benzin volt még a tankban🤷♂️
Nem tudom pontosan hány literes a tankja, de ha volt benne pl 2 liter 1:25-re kevert benzin és te ahhoz öntöttél még 2 liter tiszta benzint, akkor kb 50-es keverékkel mentél. Arról nem is beszélve hogy ugyan jól oldódik a 2t olaj, de ha nem rázkódott nagyon, akkor mivel az olaj az alján van, lehet hogy nem is keveredett el rendesen. Az sem mindegy hogy mennyit mentél vele. Kb az utca végéig rendesen bekevert benzinnel mentél, hisz az volt a kabiban.
Az is számít, ha ugyan szegény keverékkel mentél, de rajta felejtetted a szivatót.
4-es
Üres volt a tank, amikor bele öntöttem a tiszta benzint. De nem mondom azt, hogy teljesen üres, mivel ha kinyitottam volna a tartalékig a csapot, akkor kijött volna néhány csepp.
Figyi, azért annyira nagy kárt nem okozhattál, ha még indul🤷♂️
Apám, ha lehet hinni neki, azt mesélte hogy régen tiszta benzinnel hazajött 10 km-t egy 250-es mz-vel... Elvileg semmi baja nem lett.
Én a helyedben levenném a hengert és meggyűrűzném, ha szükséges. Nem egy drága dolog szerintem az a 2 dugattyúgyűrű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!