Rendőrségi büntetés fizetése vagy sem? (többi lent!)
Sziasztok!!
2 hete pénteken vettem 1 személygépkocsit amin elméletileg rendbe volt minden papír. Még pénteken elvittem 1 céghez (ismerős nem először csinálta már nekem) aki megcsinálja az eredet vizsgát átíratást papír munkát stb...
Sajnos rossz adás vételi adott nekem vissza mivel 3 köztes tulaj volt az autón...
És nem az én nevemre szólót adta vissza na viszont itt jön a történet!
Azon a héten mikor leadtam pénteken a papírokat, vasárnap megállított a rendőr hogy nincs biztosításom na mondom ez hogy lehet az előző tulaj ide oda rohangált még vele mielőtt el hoztam a kocsit és minden rendbe volt vele ugye mivel nem tudtam igazolni az adás vételit sem a biztosítást ezért most vagy az nap vonta ki a forgalomból vagy már ki volt ez sajnos ködös mivel nem tudom... viszont rá 1 hétre megjött a rendőrségi bünti (helyszíni bírságot nem kaptam csak le vetette velem a rendszámot....)
Amibe az áll hogy: határozat közúti közlekedési szabályok kisseb fokú megsértése és érvénytelen hatósági engedéllyel vagy jelzéssel való közlekedés....
Nos ez után rá 1 hétre meg jött a járási hivatali határozat is hogy mivel volt biztosításom a rendőrségi intézkedés alatt ezért az eljárást megszüntették velem szembe nos fizetnem kell vagy sem??
"Érvénytelen hatósági engedéllyel vagy jelzéssel való közlekedés" szabálysértés nem a biztosításodra vonatkozik. Erre akkor büntetnek, ha az autón legalább három hónapja nincs érvényes műszaki. Ezért vetette le a rendszámtáblát.
Helyszíni bírság arról szól, hogy te helyben elismered a felelősséged, akkor kapsz egy fix büntit, ami a fele annak ami akkor kaphatsz, ha feljelent.
A biztosításos büntit ettől függetlenül megszüntethették.
Hívd fel a rendőrséget, hogy mire számíthatsz. Gondolom értetlenkedtél, hogy nincs még rendesen a neveden az autó, de attól még használtad. Esélyes, hogy így kétszer annyit fizetsz.
Azóta van műszaki, és át van írva rendesen a nevedre?
Amúgy jótanács: ha céget is bízol meg átíratással (ami nem baj), azért annyira legyél képbe a folyamattal, meg az autó használathoz szükséges okmányokkal, hogy nem szivatod meg magad.
Persze feltételezve hogy te jóhiszeműen jártál el, és nem csak ködösítesz itt összevissza.
Köszönöm az eddigi válaszokat
Természetesen azóta nevemen van az autó Új forgalmival illetve vissza is kaptam a rendszám táblámat is!
Nem ködösítek mivel márciusban vettem 1 másik autót és ott pár nap alatt minden rendbe is volt nem volt gond semmivel igaz nem is állítottak meg ellenőrzés miatt! Így ebben a tudatban nem ellenőriztem le a papírokat de ezentúl ha vennék másik autót és megint viszem átíratni akkor oda fogok figyelni ma fogom fel hívni az illetékes rendőrséget hogy ilyenkor mi is a teendő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!