Miért csúszik az autóm szélesebb gumikkal?
Figyelt kérdés
Sziasztok! A minap vásároltam egy új felnit. Aminek az adatai: 7.5J ET30-al. Szereltettem rá 225/45/r17-es gumikat. Az előző méret 205/55/r16 volt (ez a gyári méret). Miért van, hogy 80km/h felett kicsit hirtelenebb kormány rántásnál az autó hátulja később “érkezik” egyenesbe mint az eleje. Egyébként egy kicsit csúszósabb is lett a kocsi. A váltóméret alapján az új gumi méret még megfelelő. Esetleg valakinek van tippje? Vigyem el futómű beállításra? Előre is köszönöm!2021. jún. 24. 20:34
1/8 anonim válasza:
Szar a gumi, ha minden jól van beállítva.
2/8 A kérdező kommentje:
Ha minden igaz, az új gumikkal egy 200-300 km alatt "kopik" olyanra ami a tényleges teljesítménye. Valami réteg van rajta ami csúszik, ha jól emlékszem. Ez csak most jutott eszembe, de várom a további tippeket is. Köszönöm első! :D
2021. jún. 24. 21:14
3/8 anonim válasza:
Igen, de az 20-30 kilométer után kopik le, nem 200-300. A gumi mintázata okozhatja a szokatlan érzést, vagy túl keményre fújtad (a gyári érték már nem feltétlenül lesz igaz, mivel nem gyári méret van rajta)
4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséged! Nyomásra is gondoltam, megnézem majd a mai nap folyamán. Remélem jó lesz és nem kell vegyek másikat.
2021. jún. 25. 06:24
5/8 anonim válasza:
20mm-től várod a csodát? Van baj a toronyban.
6/8 A kérdező kommentje:
Nem, nem várom a csodát.:D Nyilván nincs erezhetőbben nagyon tapadás. Annyit kérdeztem csak, hogy a 205-el nem csúszott, mint az új 225-el.
2021. jún. 25. 11:28
7/8 A kérdező kommentje:
Nagyobb*
2021. jún. 25. 11:28
8/8 anonim válasza:
Hát ez nagyon fura, vagy ultraszar a gumi, vagy valami komoly gond van a futőműnél, nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!