Miért durrog, fullad a simson?
Figyelt kérdés
Adott egy Simson S51B. Beindítás után várok vele egy pár percet és csak utána indulok. 1-es fokozatban huzatom, felrakom kettőbe és ha egy ponton tovább húzom a gázkart akkor elkezd fulladni durrogni. Amint kicsit vissza engedem elkezd nagyon lassan gyorsulni. Felrakom 3.-ba ott is ha kicsit többet húzok neki akkor fullad és elkezd durrogni. Lehet jönni, hogy simson sosem lesz tökéletes stb... De szeretnék rájönni, hogy mi lehet a probléma. Ma 30km után megálltam vele, leállítottam és egy 10 perccel később mentem tovább. Ott mikor elindultam, kihúzattam minden fokozatban és nem fulladt. 70-80-as tempóval jöttem haza, majd mikor bejöttem az utcánkba megint elkezdett fulladozni. A légszűrő és a karburátor között van egy gumi, és annak a pereme kicsit megvan repedezve, illetve mintha le lenne csúszva a karbiról és a légszűrő oldaláról is. Próbáltam vissza tenni, de nem mozdul meg. Üresben is ugyan ez, pörgetem, fullad aztán jó lesz. De menet közben nagyon zavaró, mert van hogy 40-50-nél nem megy többet. Valakinek volt már hasonló problémája?2021. jún. 17. 22:42
1/5 anonim válasza:
Falsot szívhat a gép, így kevés a nyomaték és gondolom a hőmérsékletváltozásnál az anyagok hőtágulásával van a gond, illetve a befecskendezés túl intenzív
3/5 anonim válasza:
70-80 at érdekesen megy a simson, ha nincs tuningolva. Szóval a hiba 2 okból van.
1. A kondenzátor az alaplapon van és szétszállt
2. Beégett a megszakító emiatt
Ajánlom, hogy nézd meg a szikra színét, ha fehér akkor csere. Ezeket az alkatrészeket párban kell cserélni ha ugy jártál vele és kötelező lenne kivezetni a kondenzátort az elektronikás dobozba.
Meg igazából sokféle hibalehetőség van, én erre gyanakszom legjobban, mert mindig ez a 90%.
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Valóban megy annyit :) Ezeket holnap megnézzük, karburátort kitakarítjuk aztán írok hogy milyen lett. További szép estét!
2021. jún. 21. 22:26
5/5 A kérdező kommentje:
Egy karburátor kitakarítás megoldotta a problémát. Mostmár 1. rugásra indul bármikor
2021. júl. 16. 14:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!