Robogó biztosíték elolvad az akkumulátor mellett, mi lehet a gond az izzókat nem vágja ki?
Menetközben világít, indexel, dudál, minden működik, de van hogy menet közben, van hogy leállitva megy ki a biztosíték.
Próbáltam multimeterrel kideríteni, de nem találtam semmit. Beraktam a biztosíték helyére a mérőt 20 amperon sorba kötve, nem mutatott kiugrást.
Biztos hogy zárlat van.
Még jó hogy az izzókat nem vágja ki, hisz azért van a biztosíték.
Az önindító nem a biztosítékon keresztül működik, annak nagyobb amper kell és működik.
Gyújtáskapcsoló tud e ilyet csinálni, nem tudom?
Amíg a biztosíték folytonos, addig azon fog folyni az áram, de a kis ellenállása miatt kb. 0V feszültség lesz rajta. És a lámpa ami kb. 0V feszültséget kap, nem világít majd.
Amikor a biztosíték kiég, akkor eltűnik az áramkörből. Az áramkörben az akkumulátoron kívül két sorbakapcsolt fogyasztó lesz. A kis teljesítményű és ezért nagy ellenállású lámpácska és a kisebb ellenállású eredeti fogyasztó. A feszültség nagy része a lámpácskára fog jutni. Közel 12V. Ettől a lámpa nem ég ki, hanem elkezd világítani. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!