Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi lehetett ez a "hang" /...

Ldani98 kérdése:

Mi lehetett ez a "hang" / jelenség?

Figyelt kérdés

Most reggel amikor jöttem dolgozni és egy körforgalomba voltam,olyan érzés volt mintha bele mentem volna egy irdatlan nagy kátyúba, éreztem is hogy a kocsi visszahúz.NA DE nem volt ott kátyú! Majd miután ez a furcsa eset meg történt hallani kezdtem hogy kopog valami de csak akkor ha fel van engedve a kuplung. Egyszerűen nem tudom mi lehetett ez. A futómű az elmúlt napokba lett felújítva (gátlók,gömbcsukló,stabilizátor szilent,) A válaszokat előre köszönöm.

Volkswagen Golf 4 1.9 PDTDI kombi 2003

2021. jún. 9. 06:18
 1/8 anonim ***** válasza:
Amikor alánéztél láttál valami rend elleneset?
2021. jún. 9. 06:29
 2/8 A kérdező kommentje:
A takarólemez fent van ezért nem látok alá,de ki forgattam a kormányt mind a kettő irányba és nem láttam semmi rendellenest.
2021. jún. 9. 06:49
 3/8 Wadmalac ***** válasza:
Féltengelycsukló?
2021. jún. 9. 10:05
 4/8 A kérdező kommentje:
Az akkor is kopogna ha benyomom a kuplungot nem ? Mert jelenleg csak akkor kopog ha "terhelés alatt van". Tempómat 60-nal azért elég feltűnő a kopogás,ha meg be nyomom a kuplungot csak gurulok nincs ilyen hang .Az intenzitása meg sebesség függő. Kollégák hajtásra gyanakodnak. :(
2021. jún. 9. 10:25
 5/8 Wadmalac ***** válasza:

"Az akkor is kopogna ha benyomom a kuplungot nem ?"

Nem biztos, terhelés alatt nagyobban mocoroghat, ha szét van kopva.

Kormányon nem érezni? Mert a féltengelyt általában lehet.

2021. jún. 9. 10:28
 6/8 A kérdező kommentje:
A kormány az nem húz semerre. Nem ráz. Nem volt semmi feltűnő az eset után,csak ez a kopogás.
2021. jún. 9. 10:30
 7/8 Wadmalac ***** válasza:

És a kopogás ritmusa sebességfüggő? Gyorsabban sűrűbben kopog?

Én továbbra is a féltengelyen keresném a gondot, lehet, hogy simán csak a gumiharang ABA-bilincse kirándul a féltengelyen.

2021. jún. 9. 10:37
 8/8 A kérdező kommentje:
Na azóta meg lett a hiba forrása! Váltót kellett cserélni! Rossz volt a difim és a váltó rovására ment. Köszönöm a válaszokat!
2022. jan. 17. 07:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!