Milyen autót vennétek erre a célra?
Skóciából akarsz hazajárni vele? Évente 6 szor?
Ilyen célra ne vegyél autót. Közveszélyes aki vezet egy nap 1000 kilométert.
Aki cukrozza a káposztás tésztát az bolond.
Hogy miért is írtam IS/ES300h-t és miért gondolom hogy a dízelnek nem sok értelme maradt személyautókban:
Pályán egy 300h bőven elég a maga 200 környéki lóerejével, a Toyota hybrid rendszerének és az Atkinson ciklusú motornak köszönhetően mégis annyit eszik mint egy dízel, kevesebbet mint egy sima benzines.
Folyamatos városi használat mellett is keveset eszik (pl taxi), dugóban araszolva leállítja a benzinmotort és nem füstölsz mások illetve a magad orra alá, ezzel szemben a dízel füstje ugye tudjuk milyen káros…
Sok rövidtávval, hideg használattal megemelkedik a fogyasztása 8 körüli értékre, de legalább nem nyírja úgy ki mint egy dízelt. Ne feledjük, ezekbe 0w20 jár és arra lettek kitalálva hogy sokszor elinduljon-megálljon a motor. Itt azért egy kismotoros városi benzines (pl Swift) felveheti vele a versenyt, de az viszont nem egy 2.5 prémium szedán.
Ami tönkremehet benne az az akkumulátor pakk, rogyásig van az ország ilyen rendszerű autókkal és szakember is van hozzá, 200e alatt újjá varázsolják. Cserébe nincs kettőstömegű, dpf, turbo, váltó, igazából gombokból fenntartható egy modern autóhoz képest.
Ja és hát ugye ezeknél a fogyasztás 5-6liter környékén alakul…
"Skóciából akarsz hazajárni vele? Évente 6 szor?
Ilyen célra ne vegyél autót. Közveszélyes aki vezet egy nap 1000 kilométert."
Oda-vissza írta ember, egyirányban 1500 km, ami Németország is lehet. És miért is lenne közveszélyes, aki egy nap 1000 km-t megy? Attól, hogy te alszol el a kormánynál, nem mindenki ilyen még. Amúgy Portugália pl 3300 km Szabolcsból. Voltam autóval, szűk 2 nap alatt :) Persze nem kirándulni mentem saját autóval, mielőtt kérdeznéd.
Etz olvasd el 4x: "oda vissza 3000-3000km-ert"
Ismerek olyan embert aki azzal dicsekedett, hogy lenyomott 3000-et egy etapban. Mondhatnám bolond, de többször megtette és túlélte. Van aki bírja én nem. Bolond aki korlátozza a kamionsofőrök napi vezetési idejét?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!