Mennyire éri meg platina gyertyákat venni autóba?
Figyelt kérdés
Van egy Rover 200-am, 1 éve cseréltem benne gyertyákat de lehet meg fogják adni magukat. Érdemes lenne venni platina gyertyát? Illetve, hézagot lehet állítani a platina gyertyákon?2021. jún. 6. 21:33
1/9 anonim válasza:
Inkább kilóméter függő. Szerintem ne állítgass gyertyát, inkább vegyél gyárilag előírt gyertyát, és előírt kilóméterenként cseréld. Ha meg mindenképp tartós gyertyát akarsz venni, akkor iridiumost vegyél. Azt 100-110 ezrenként elég cserélni.
2/9 anonim válasza:
Olyat vegyél bele, amit gyárilag előírnak neki. Ne a webshopokba nézd meg, hogy mit ajánl, mert ott rosszat is írhat. Pl. van egy alfa aminek paraméterei megegyeztek az olcsóbb Bosch gyertyával is, ezért azt rakták bele, erre szétégett a gyertya és kuka a motor, mert belemegy, de nem elég jó anyagból készült a motor hőfokához és tönkretette a motort.
3/9 3 napos mákos lecsó válasza:
Ez nem simson/wartburg/trabant/lada, hogy a gyertyahézagot állítgatni kelljen.
4/9 A kérdező kommentje:
egy platina gyertyának csak jobb a minősége nem? Most ridex gyertya van benne valami 650ft-ra jött ki darabja. Lehet hogy már szar, remélem nem baszta szét az autót
2021. jún. 6. 22:51
5/9 anonim válasza:
iridium hegyű gyertyákat vegyél. hatezer darabja, százezret simán elmegy. az én kocsimban ez van.
(a gyári garnitúrát 110e km után cseréltem)
nem kell hozzá nyúlni százezerig, az biztos.
6/9 anonim válasza:
Amelyikben gyárilag nincs iridium vagy platina gyertya (mindkettőnek cca. 100e km a csereperiódusa), abba felesleges megvenni.
Mint ahogy felesleges volt megvenni a noname szar Ridex gyertyákat is! Vegyél bele pl. NGK-t (de felőlem lehet Denso, Bosch, Beru is), csak valami normális gyertya legyen az, komoly cégtől (Ridex csak egy kínai szarokat csomagoló cég). És utána a megadott kilométerenként cseréld őket.
7/9 A kérdező kommentje:
Oksa. Köszöntem. El kezdett rángatni kigyorsításkor az autó főleg hidegen és alacsony fordulaton csinálja, magadon egyáltalán nem. Olyankor mivan?
2021. jún. 7. 13:40
9/9 A kérdező kommentje:
Köszöntem szépen akkor rá lesz nézve. További szép napot
2021. jún. 7. 15:37
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!