Hogyan kell beállítani a karburátort? A többi lent! Szakértőket/ hozzáértőket kérem ,hogy segítsenek !
A setup : Generic trigger , naraku 70ccm vas hengerszett , és 19Dell'Orto karburátor ,a kipufogó a gyári csak kivan herélve, ( 2 ütemű motor)
Eddig 95-115ig próbáltam a főfúvókákat , amikor mentem vele mindig az volt a baj hogy fulladt nem ment , szivatóval pedig már huzott is de inkább rántott ( Ez a tudásom szerint a túlsok benzin miatt az égéstérben és akkor tudta feldolgozni a sok benyát amikor rántott) ezért most egy 80as főfúvóka van benne aminél szintén ez a baj hogy 1-2be szépen megy beteszem 3asba és már nyélgázon fullad le a motor.
Egy kis segítséget szeretnék kérni illetve tippet hasznos tanácsokat mi a teendő ilyenkor , sajnos nemtudod beadni szervízbe mert az időpont több hónap mulva lenne ..
Gyertyakép milyen?
Ha kormos, kevés levegőt kap.
Ha nedves, sok benyát.
Száraznak, és aranybarnának/őzbarnának kell lennie.
A levegőcsavart tekerd be ütközésig, utána másfél kört vissza. Ehhez állítsd be az alapjáratot.
Ez egy alapbeállítás, így a motornak indulnia kell, ettől lehet/szabad eltérni (sőt szerintem nálad kell is), de finomhangolást csak üzemmeleg motornál csinálj. Légszűrő tisztítás, esetleg csere is szóba jöhet.
De a kérdés alapján az sem kizárt, hogy lassan kap benyát. Ha jól rémlik, ebben vákuumos benzincsap van, érdemes megnézni a szűrőt, benzincsapot, vákuum csöveket.
Eloszoris koszonom a valaszokat majd nincs a motoron forudulatszámmerő emiatt arra nemtudok válaszolni
Fokozatosan gyorsítva igen kiporog de 50nél nem megy többel mert 50 felett már bárhogy fullad
A többi fofuvokat nemtudom ami benne volt gyárilag
A karburátor PHBG ,nem vákumcsöves
Szivatoval megy rendesen? Nagygázadásra megfullad?
Subertu felvan emelve?
Karbi tiszta, nincs dugulás?
Szivatóval megy rendesen igen, nagy gázadásra fullad
Tisztának kellene lennie nemrég szedtem szét és takaritottam meg az egeszet
4 Tű állás van és a 2on van lent
Ha szivatoval megy, akkor bizony keves az anyag. Viszont egy ilyen motorhoz kb 90 kellene.
Úszószint jó?
Ha tűt teljesen felemeled változik valami?
A többi fuvoka méretet nézd meg, mert a főfuvokának felsőtartományba van szerepe, részterhelésnél más is számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!