Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Robogó időnként nem indul,...

Robogó időnként nem indul, valószínű elektromos hiba. Hogyan javítsam meg?

Figyelt kérdés
Ha olyan kedve van, akkor simán beindul, máskor meg egyáltalán nem. Amikor nem indul, csak kattanást hallok a gépből indítózásnál, amúgy világítás van. Ha átkötöm az indítórelét, úgy gond nélkül indul. Relét már cseréltem, nem lett tőle jó, szóval nem azzal van a gond. Arra gondoltam, hogy az indítógomb körül lehet a probléma a kormányon, de szétszedtem gyorsban, és nem láttam semmi vezetékszakadást vagy ilyesmit. Van egy gagyi multiméterem, hogy lehetne behatárolni a hiba helyét?

2021. jún. 4. 06:50
 1/10 anonim ***** válasza:

Azért az inditó gombot letudod tesztelni ?

Ha ez se tudod akkor jobb ha viszed szakemberhez.

2021. jún. 4. 07:07
 2/10 anonim ***** válasza:
65%

Miből gondolod, hogy elektromos hiba?

Abból, hogy van egy multimétered?

Simán lehet mechanikus hibája is az önindítónak.

2021. jún. 4. 07:24
 3/10 A kérdező kommentje:

@1: A kérdésem arra vonatkozik, hogy hogyan teszteljem le, hogy hol van a hiba. A szerelő javaslata az volt, hogy cseréljünk önindítót, szóval kösz, de akkor inkább megoldom magam.

@2: Onnan gondolom, hogy elektromos hiba, hogy először is véletlenszerűen jön elő a probléma, ami valamilyen érintkezési hibára utalhat. Másodszor, ha átkötöm a relét, akkor pöccre indul, bármikor. De nem a relé a hibás, mivel már cseréltem.

2021. jún. 4. 07:31
 4/10 anonim ***** válasza:
tesztelni úgy tudod hogy a multimétert rádugod a gomb két kimenetére, rákapcsolod a multimétert szakadásmérőre és nekiállsz nyomogatni az indító gombot
2021. jún. 4. 10:18
 5/10 A kérdező kommentje:

Most azt vettem még észre, hogy amikor rásózok pár nagyot a kormányra jobb oldalon, akkor be tudom indítani.

@4: Ezt így megpróbálom, ezen kívül lehet máshol is a hiba? Arra gondolok pl., hogy a féklámpakapcsolók párhuzamosan vannak kötve, és amikor nem indul, akkor egyik fékkel sem, szóval a féklámpakapcsoló hiba esetemben kizárható.

Vagy esetleg bontsam szét az egész elejét, és próbáljam végigkövetni a vezetéket az indítógombtól kezdve, hogy látok-e valahol törést?

2021. jún. 4. 10:57
 6/10 anonim ***** válasza:
A kormány ütögetése helyett az önindítót próbáld meg ilyenkor megkocogtatni kalapáccsal. Valszeg el fog indulni, bendix hibája lehet. Pucolgatással kicsit javítani tudsz rajta, de cserés lesz.
2021. jún. 4. 12:07
 7/10 A kérdező kommentje:
@6 Próbálom megérteni, de nem nagyon megy. Mi köze ennek az önindítóhoz? Ha leszedem az egyik sarut az indítóreléről, és hozzáérintem a másikhoz, stabilan és mindig indít.
2021. jún. 4. 12:13
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Nézd, ha a gomb benyomására mindig kattan a relé akkor a behúzótekercs és az önindító gomb is működik. Ennyiben nagyjából kimerül az elektromos hibák száma. Mérj feszültséget az akksin, ha benyomod a gombot mennyit esik? 1 tized volt környékét, vagy 1-2 voltot? Utóbbi esetben kap áramot az önindító, előbbi esetben csak a relé behúzótekercse.
2021. jún. 4. 12:26
 9/10 A kérdező kommentje:
@8 Na, ez pl. egy jó tipp hibakeresésre, ilyenekre gondoltam! Ki fogom próbálni, köszi.
2021. jún. 4. 12:33
 10/10 A kérdező kommentje:
Lemértem, egy tizedet sem esik az akksin a feszültség indításnál. Ezek alapján szerintem végleg kizárható az önindító hibája. Valamiért nem kap delejt.
2021. jún. 5. 11:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!