Ültetés vagy nagyobb felni?
Hát az az ültetés az egy nagyon gagyi dolog, csak a lakótelepi sutyerákok csinálják és azt hiszik hogy ezzel lesznek menők.
Már a 17 "-os felnivel is 5 centivel lesz nagyobb a kereked.
Félve jegyzem meg hogy 1”=2.54cm, tehát a felni átmérője 2.54cm-rel lesz nagyobb. A gumikból több méret is létezik, nagyobb átmérőjű felnihez úgynevezett váltóméretet szokás használni, így a teljes kerékátmérő változatlan marad.
Hiába raksz rá nagyobb kereket váltóméretű vagy annál kicsit nagyobb gumival, olyan lesz mint egy szekér mert a hézag számottevően nem fog változni. Én úgy csináltam hogy beraktam az ültetőrugókat, majd vízmértékkel és tolómérővel elkezdtem matekozni hogy az új felni kijöjjön a sárvédő ív vonalába és lehetőleg a felni szélessége is növekedjen hogy az új gumi szebben álljon rajta. Az sem baj ha 2 felni szélesebb 2 pedig keskenyebb, hàtul jellemzően valamivel kijjebb van a sárvédő ív. Ekkor már látod hogy mennyi rés maradt a régi kerekeddel, az esztétika kedvéért picit növelheted a teljes átmérőt, de túlzásokba ne ess. Én 10mm-rel növeltem úgy jól nézett ki.
Amennyiben Budapesten élsz, szerintem felejtős a 17 colos felni, a 18-as pedig végképp. Hacsak nincs veseköved. :)
Ha viszont jó utakon jársz, akkor oké lehet. Viszont az ültetés nagyon szép tud lenni, persze csak ha szolid, nem pedig olyan, hogy húzza a szikrát maga után.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!