Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ültetés vagy nagyobb felni?

Ültetés vagy nagyobb felni?

Figyelt kérdés
Adott egy Laguna 3 (2008) autó. Gyárilag a 16' kerékkel borzasztóan nagy a hézag a kerékjárati ív és a kerék közt, eléggé bántja a szemem. Ezt szeretném egy kicsit kissebbre venni, a kérdés az lenne hogy melyik lenne esztétikusabb, egy 18-as felni keskenyebb gumikkal vagy egy kissebb ültetés? Nagyjából utána olvasgattam, mindkettőnek van hátránya és előnye is, de az esztétikusabb kinézetért ezeket bevállalnám. Tapasztalat vagy tanács valakinek?? Melyik lenne a célszerűbb?

2021. jún. 4. 05:34
 1/7 anonim ***** válasza:
34%

Hát az az ültetés az egy nagyon gagyi dolog, csak a lakótelepi sutyerákok csinálják és azt hiszik hogy ezzel lesznek menők.

Már a 17 "-os felnivel is 5 centivel lesz nagyobb a kereked.

2021. jún. 4. 06:42
 2/7 Beviz Elek ***** válasza:

Félve jegyzem meg hogy 1”=2.54cm, tehát a felni átmérője 2.54cm-rel lesz nagyobb. A gumikból több méret is létezik, nagyobb átmérőjű felnihez úgynevezett váltóméretet szokás használni, így a teljes kerékátmérő változatlan marad.

Hiába raksz rá nagyobb kereket váltóméretű vagy annál kicsit nagyobb gumival, olyan lesz mint egy szekér mert a hézag számottevően nem fog változni. Én úgy csináltam hogy beraktam az ültetőrugókat, majd vízmértékkel és tolómérővel elkezdtem matekozni hogy az új felni kijöjjön a sárvédő ív vonalába és lehetőleg a felni szélessége is növekedjen hogy az új gumi szebben álljon rajta. Az sem baj ha 2 felni szélesebb 2 pedig keskenyebb, hàtul jellemzően valamivel kijjebb van a sárvédő ív. Ekkor már látod hogy mennyi rés maradt a régi kerekeddel, az esztétika kedvéért picit növelheted a teljes átmérőt, de túlzásokba ne ess. Én 10mm-rel növeltem úgy jól nézett ki.

2021. jún. 4. 07:01
 3/7 anonim ***** válasza:
Igaz , 18 "-ost akartam irni.
2021. jún. 4. 07:03
 4/7 anonim ***** válasza:

Amennyiben Budapesten élsz, szerintem felejtős a 17 colos felni, a 18-as pedig végképp. Hacsak nincs veseköved. :)

Ha viszont jó utakon jársz, akkor oké lehet. Viszont az ültetés nagyon szép tud lenni, persze csak ha szolid, nem pedig olyan, hogy húzza a szikrát maga után.

2021. jún. 4. 10:32
 5/7 anonim ***** válasza:
58%
Jók ezek a lakótelepi tuningolások. A hülye mérnökök azért tervezték ilyenre az autókat, mert nem értenek hozzá, de a susogós gatyás sutyerákok jobban tudják. xD
2021. jún. 4. 11:49
 6/7 anonim ***** válasza:
Ültetés nagy felnivel.
2021. jún. 4. 12:02
 7/7 crudy ***** válasza:
87%
A mernokok az egesz felhasznalokorre terveztek autot. Probaltak beloni, hogy kik vehetnek ilyen autot es azt gondoltak, ok inkabb a kenyelemre mennek. Egy ultetes nem rontja el a futomugeometriat csak kenyelmetlenebb lesz de ha az esztetika megeri akkor nyugodtan.
2021. jún. 4. 14:34

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!