Ha autószerelőhöz mész és világít a check engine lámpa törlöd, hogy nála ne világítson?
Figyelt kérdés
Lambda szonda koszolódas miatt világít, kiolvastam és töröltem a hibakódot ilyenkor egy darabig nem világít.2021. máj. 31. 09:43
11/22 krwkco válasza:
"cserélni felesleges"
Legyen úgy.
De egy jó lambdaszonda akkor sem gyujtja ki a hibalámpát, ha csak városban járnak az autóval. Előbb-utóbb (vagy hamarosan) cserélni kell majd.
12/22 anonim válasza:
Mindegy, hogy törlöd vagy sem. A szerelőnek mondjad meg, hogy van egy ilyen ismert hibája, ne foglalkozzon vele.
13/22 anonim válasza:
Nem, leragasztom fekete szigszalaggal.
14/22 anonim válasza:
Jézusom, tehát rossz valami az autóban, de ha SZERELŐHÖZ viszed, akkor elrejted. Miért? :D
Ez olyan mintha takarítót hívnál, de előtte feltakarítanál, vagy mintha orvoshoz mennél, de előtte megvárnád, hogy meggyógyulj.
15/22 A kérdező kommentje:
Nemrég megmondta a nyunyóka néni is, hogy csak az menjen orvoshoz, aki nem beteg...
2021. máj. 31. 14:31
16/22 anonim válasza:
Nem teljesen értem. Ha szervizbe megyek, pont azért teszem, hoyg megoldják a problémát. Ha az egyiket, amiért világít a hibalámpa, nem akarom megcsináltatni (bár nem tudom erre mi okom lenne), akkor szólok, hogy azzal ne foglalkozzanak, csak a másik hibát javítsák ki. A saját autóm, fizetek a szolgáltatásért. Akkor miért kellene sunnyognom?!
17/22 anonim válasza:
én értem a logikáját a kérdezőnek, ne te add a szerelő szájába a dolgokat, mert lehet igazából nem is ez a baj hanem valami sokkal egyszerűbb, de ezen felbuzdulva ezt is kicseréli persze úgy hogy ráteszi a hasznát... Vidd oda mint egy szőke nő, hogy "nem jó az autó" és derítse ki ő hogy mi a baja pontosan, és a végén össze tudod vetni a tényeket hogy kamuzik vagy nem
18/22 crudy válasza:
Azt a krva micsoda játsza folyik ügyfél és szolgáltató között. Mindenesetre tetszik, hogy a lambdaszonda megjavúl hosszútávon. Legközelebb én is kipróbálom ezt. Bejelentkezek szerelőhőz de előtte minden hibára utaló nyomor eltakarítok, csak elmondom a tünetet amit tapasztaltam, engem aztán nem basznak át.
19/22 anonim válasza:
#18 nekem is írta egy időben a gép, hogy "túl dús keverék", mindenki mondta hogy lambdaszonda hiba, de valamelyik szerelő a sok közül állított a himbákon (vagy mi, nem vagyok autószerelő), mert nem hidrotőkés a kocsim, és azóta nem írja. És hiába 20 éves kocsi, 2 db lambda szonda van, és ha nem akarsz lutrizni az utángyártott lambdaszondákkal (amik amúgy is alsó hangon 15 ezernél kezdődnek), akkor elég zsebbenyúlós dolog a kettő cseréje...
20/22 crudy válasza:
Hat de akkor irta a gep, hogy tul dus a keverek. Illetve igen, ez egy regebbi gep volt ahol lehet erre szamitani. Egy mai auto, mar 20 eves is, ha tul dus a keverek az lehet lambdaszonda hiba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!