GIVI 50.6 bukósisakról vélemény?
Látom, sajnos nem érkezett meg vélemény. Nekem a 2. sisakom lenne. Én is véleményekre lettem volna kíváncsi.
Az ára jó. A gyártó jó.
Végül a székesfehérvári shox boltban fel tudtam próbálni, van náluk sok féle sisak, 50.6-ból is volt több féle színben is. Először jet márkájú olcsóbb sisakban gondolkodtam, de végül a 10-15e ft-os többletet inkább ráköltöttem és a givi 50.6-ot vettem. Nem bántam meg.
Máig megvan, jövőre mondjuk lehet, hogy lecserélem.
125-ös suzukival meg crf300l-el használom, tehát nem eszeveszett tempónál...
nekem 90-100-ig egész csendes, felette azért van szélzaj, de ez függ attól is, hogy milyen szögben tartom a fejem, meg más motornál lehet, hogy máshogy jönne rá a menetszél. Azt nemtom, hogy ez hivatalosan milyen célra lenne használatos, de szerintem ez ilyen általános felhasználású.
A beépített napszemüveg nekem nem jön be, mert hajlamos rajta megtörni a fény, és azon kívül, hogy nem vakít a nap, nem látni jobban. Néha, ha pl. olyan szögben jön a fény, akkor használható, de amúgy nekem nem jött be ez a funkciója.
A bélés kivehető, mosható, ez nagy előny, mostanra azért már itt ott szakadozott a szövet, de hát már több mint 3 éve megvan és 10e + 22e --> ~32.000km-t használtam...
Nekem kényelmes, nem nyomott sosem, akár napi 400km-t is lenyomtam vele, de sosem zavart a sisak.
Színét jól tartja, habár a piros részek most már azért fakóbbak. Ezt a szín választottam amúgy: [link]
hideg időben párásodni hajlamos a plexi, de egyrészt van benne pinlock betét előkészítés, másrészt lassú tempónál résnyire nyitottan nem párásodik annyira illetve ha mégis, pár másodperc alatt lejön ha felnyitom a plexit.
Ennyi jutott hirtelen eszembe, ha van kérdés válaszolok. Ja, amúgy megy a csomagtartómhoz, mert az is givi :D
ui: azért gondolkodtam a cseréjén, mert a bélés már lehet cserés lesz addigra, az viszont 1 éve lett volna 21e ft, tehát nem olcsó, és állítólag 5 év az ajánlott használati idő a sisakokra, tehát inkább már nem költök rá... Másrészt idén a hosszabb túrák kezdtek vonzani, voltam is kezdésnek a mátrában, aztán meg a tátrában 5 napot. Hosszabb távra elgondolkodtam nagyobb motoron, ahol meg mondjuk huzamos 120-as tempónál lehet zajos lenne. Nyílván 20perc alatt nem zavaró, de mondjuk 2 órán keresztül már más . De előtte azért kipróbálom az új motorral (ha lesz), mert lehet annál máshogy adja ki a szélzaj. A mostani motoron nincs is plexi, ami feljebb terelné a szelet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!