Mennyire normális ez a hang?
Hideg indításnál rövid ideig (tényleg rövid ideig, kb 10-15 másodpercig) fémes csörgő hang hallatszik a motorból. Ezt meg szoktam várni, és csak utána elindulni. Kb az említett 10 másodperc letelte után szép halk, egészséges hangja van. Fiatal, 3 éves autóról van szó, TSI motor. Ez már nem láncos, ha jól tudom. Normális ez? Friss az olaj.
Még egy plusz dolog: ez bentről nem hallatszik, csak ha le van húzva az ablak.
"Márkaszervizben csinálták, bár nem tudom, hogy ez jelent-e valamit."
Azt jelenti, hogy olyan szerelő csinálta, aki nem képes arra, hogy önálló műhelyt indítson. És aki tudja, hogy kicsi a valószínűsége, hogy a teljes élettartama alatt neki kell majd foglalkozni az autóval.
Ha a hang pont az olajcsere után jelentkezett és minden állás utáni indításnál hallható, akkor nem jó a visszacsapószelep az olajszűrőben.
Vidd vissza a szervízbe, ahol cserélték és mutasd meg nekik a hangot. Nem kell a teljes olajmennyiséget lecserélni garanciában, csak a szűrőt, ha abban van a hiba.
#8 Egy saját műhely indítása MINIMUM 10 millió forint és az az abszolút minimum kezdőtőke, ami szükséges a bejelentéshez, illetve a műhely megvásárlásához és berendezéséhez.
Szóval fel kell tennem a kérdést: te valóban azt hiszed, hogy minden jó szerelő életében eljön a pillanat, amikor saját szervizt nyit? Szerinted minden autószerelőnek ez az életcélja? És kizárólag azok nem tesznek így, akik nem értenek hozzá?
Vagy úgy is feltehetném a kérdést, hogy: téged ki ejtett fejre?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!