Napfénytetőt hogy tudnám kitakarítani?
Sziasztok!
VW Golf 1-ben a napfénytető beázik. Gondolom a vízelvezető eltömődött az évek során, nem hinném, hogy a tömítés öregedett el ennyire, nem látszik rajta. Hol találhatóak a vízelvezetők, és mivel tudnám őket kitakarírani?
Konkrétan a G1-et nem ismerem, de csináltam már néhány ilyen régebbi típust. Általában a tolótető keretének a négy sarkában van egy-egy vízelvezető csonk, amikre gumicsövek vannak húzva és ezek a csövek az első, hátsó tetőoszlopokban vannak levezetve egészen az autó aljáig.
Az egyik hibalehetőség, hogy eldugult valamelyik cső, a másik, hogy kirepedt a cső, a harmadik pedig, hogy kirohadt a vízelvezető csonk, amire a gumicső van húzva. Sajnos egy ennyi idős autónál ez utóbbi szokott leginkább előfordulni.
A hiba pontos meghatározásához, általában le kell venni a tetőkárpitot.
Aszondja Sibeda :DDDDDDDD Hol hallottad ezt? Uramisten. A Schiebedach kifejezést magyarosítottad? Legalább annyira szakszerű mint a vebasztó. Meg a többi ilyen baromság :D.
Először is. Keress rá youtube-on. Szerintem lesz róla videó.
Ha nem, akkor a vízleeresztő nyílások általában a tető 4 sarkában találhatóak. Mondom, általában. Konkrét 1-es Golf tetőt nem láttam még.
Nézd meg nincs-e eltömődve, vagy ilyesmi.
Így látatlanban nehezen mondom meg, mi lehet a baj. Jó lenne tudni hogy hogyan ázik be, hol, mennyire, mikor, satöbbi.
Ha fonetikusan írod le, akkor is síbedáhh esetleg. De nem sibeda :D. Ne csinálj úgy légyszi, mintha ez egy létező alkatrésznév lenne :D.
Az, hogy sokan használják... Képzeld el, a vebasztót is sokan használják. Meg a Webastot. Tudod mi az? Elmondom. Egy beszállító :D. Nem egy alkatrész név.
Meglepődnél, ha tudnád, hogy mennyire tudatlan néhány ember, aki azt állítja hogy ért az autókhoz.
Sibeda... Nincs ilyen. Attól hogy sokan használják, még nem lesz ilyen szó.
mintha aztmondanád a fékre, hogy bremz. Merhá németül ugye Bremsen. Magyarosíccsuk bremz-re. Kb annyi értelme van.
Ha esetleg hülye vagy németből: Schiebedach = napfénytető / üvegtető / panorámatető akármi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!