Többször, számtalan helyen utánanéztem már, viszont mindig kétértelmű információkba botlottam. Olvastam, hogy a forgalmi vizsgát (B kategória) csak 17.életévét betöltött személy teheti le. Nos, a kérdésem az lenne, hogy ez azt jelenti,hogyha még ugyan nem töltötted be a 17. életéved, de a KRESZ vizsgád sikeres volt, nekiállhatsz a gyakorlati tanfolyamnak, viszont csak a 17.születésnapod elteltével vizsgázhatsz le belőle? Vagy magát a gyakorlatot is csak 17 éves kortól lehet elkezdeni?
Én is olyan 21 - 23 évre raknám a jogosítvány megszerzését. 17 évesen még szépen a leckét kellene írni. Nem hiszem hogy ennek kellene a legfontosabbnak lennie ennyi idős korban. Még gyerek az ember ennyi idősen. Sőt a 18 éves is az....
2021. máj. 22. 13:48
14/20 anonim válasza:
Nem értem mi olyan nagy probléma azzal hogy 17 (lassan 18) évesen a C akategóriát csinálom. Csak rutin után mehetsz forgalomba, ergo ha alkalmatlan vagy rá, akkor sem veszélyeztetsz senkit. És igen 17 évesen leckét kellene írni, azt is teszem. Mint előttem is írták, a teherautósofőrködés egy B opció. Szerintem a mai világban jó dolog az, ha több lábon áll az ember. Ez pedig egy olyan "szakma" amivel szinte bárhol és bármikor el tudsz helyezkedni. Lehet fura lesz, de elmondom hogy nekem az A opció nem más mint hogy egyszer gépjárművezető-szakoktató legyek. Ilyen tervekkel pedig szerintem nem hülyeség, a lehetőségekhez mérten "kijátszani a jogsit"
Eddig van AM, A1, B, ha minden jól megy akkor C, meg most kezdtem az A2-t. Ha meg van a C akkor kezdem az E kategóriát.
2021. máj. 22. 14:21
15/20 anonim válasza:
Ha valaki 17 évesen jogosítványt szerez, szerintem az inkább arról tanúskodik, hogy rengeteg munkát és kitartást fektetett bele, ilyen fiatalon,és ez épp azt bizonyítja, hogy megérett a feladatra. Ha debil lenne és éretlen, biztos nem törődne a jogosítványszerzéssel. Minél fiatalabb valaki, annál könnyebben tanul és mellesleg annál több ideje van utána gyakorlatot szerezni, mire például dolgozni kezd és esetleg autóval jár.
2021. máj. 28. 15:39
16/20 anonim válasza:
Ja és a jogosítvány megszerzése évről évre egyre drágul. Én már megbántam, hogy nem 17 évesen tettem le, mivel jóval kevesebbet kellett volna fizetnem érte.
2021. máj. 28. 15:43
17/20 anonim válasza:
Értem én meg minden, de sokaknak nincs felelősség érzete, sőt nem tudja felfogni a pénz értékét, ha nem ő dolgozik meg érte. Mert azért aki 17 évesen akar jogsit az hogy keres meg hirtelen 300 ezret? Sehogy. Ha csak nem segítségből,... De akkor még autót is kell venni vagy fenntartani. Azt is majd miből? Szerintem jobb, ha később szerzi az ember a jogsit, mert tanul az élet kemény rejtelmeiről. Nem csak abból áll hogy autózgatunk, aztán minden költséget majd anyuci, apuci fizet. Akik meg tényleg megdolgoznak ilyen fiatalon a penzükért, na azoknak tisztelet.
2021. máj. 29. 06:26
18/20 anonim válasza:
Pedig 17 vagyok és egy jó dolog volt az online oktatásban, az az hogy tudtam mellette dolgozni... Havi nettó 150-et keresek és saját pénzemből fizetem a jogsit. Nem mellesleg 2 autóm és 3 motorom van. Fiatalon is lehet dolgozni, ha akar az ember🤷♂️
2021. máj. 29. 08:44
19/20 anonim válasza:
És ha valaki diákmunkával megszerzi a pénzt? Igen, én is így csináltam. Szüleim felajánlották, hogy beszállnak, de én magamtól akartam megszerezni rá a pénzt, úgyhogy tettem is érte. Autót utána nem vettem, ha mentünk valahova, én vezettem. Ha valahova kellett mennem, elkértem apám kocsiját, amit utána meg is tankoltam. Az első autómat jogsiszerzés után 3 évvel vettem, addigra lett annyi pénzem, hogy fenn is tudjam tartani. Szóval nem korai, ha tudja, mit csinál
2021. máj. 29. 09:00
20/20 anonim válasza:
Én is saját pénzből csinálom, amit nyári munkából tettem félre. Kocsit még nem veszek, amíg nem dolgozom, a szüleimét kèrem el, de amennyit vezetek vele, annyit fogok beletankolni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!