Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen 15 éves autót vegyek?

Milyen 15 éves autót vegyek?

Figyelt kérdés

Igazából évi 20 ezer km-hez valami dinamikusabb, ha dízeles nyomatékos, ha benzines akkor könnyen pörgős motorú közepes méretű kényelmes és tartós autót szeretnék, csak feleségem inkább a hatcback formáért van oda, szedán, kombi - bár utóbbi ideális lenne - nem nagyon játszik.

Kizárólag PSA / DLV vagy koreai CRDI motorok, vagy normális benzines (ami eljár 6-7 literrel) érdekel.

Ami nem érdekes: Honda Jazz és Civic, németek, Skoda közül a Fabia

A kelletlenül forgó, érezhetően full gyenge motorú autókból elegem van.

Igazából néztem én már sokat, de ezek közül nem tudom melyiket merje megvenni az ember. Nyilván egyiket se...

Amiről jókat hallottam 1.6 TDCI 90 le, koreai crdi motorok, Yaris motor (na ez minden csak nem dinamikus), D5 Volvók...

Legideálisabb egy dízel kombi lenne kétezres dízeles motorral... De azok meg vagy 2 millióba kerülnek, vagy cicomázott tekert órásak, vagy pedig rengeteget futott példányok.

2021. máj. 20. 09:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
44%
Mi a fene az a "DLV"?
2021. máj. 20. 10:02
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Keretet nem írtál, de 15 éves autót ugye nem jaszkarizni vesz egy családos ember (gondolom), Focusok vagy Corollák körül nézelődnék.
2021. máj. 20. 10:02
 3/11 Fingkirály ***** válasza:

Nekem van egy forgalomból kivont 2.7es HDI V-motoros Peugeot 607esem, 2005-ös,törve nem volt, csak használva nem már több mint egy éve - tekintve hogy ekkora böszme nagy fekete autót ha valaki venni akar, általában nem 15-16 éveseket keresnek, már inkább csak donornak/alkatrésznek árulom.

De amúgy megszervizelve tuti beindul, és megy, mint az állat. Csak bazi nagy hajó, nem az a városi driftelőbajnok :)

2021. máj. 20. 10:12
 4/11 A kérdező kommentje:

#1 DV motor, bocs, PSA-FORD közös dízeleire gondoltam.

A Focust néztem igen, tetszik is, de merjem megvenni? Mondanak hideget meleget erről a modellről...

Kell-e félni pl. a kétezres Ford dízeltől egyébként? Dpf, kettőstömegű...

2021. máj. 20. 10:15
 5/11 anonim ***** válasza:

Kellene az erő, meg a dinamizmus erre 90 lóerős motor lenne jó?

15 éve még talán-talán.

2021. máj. 20. 10:27
 6/11 anonim ***** válasza:
15 éves autó már minden típusnál időzített bomba !
2021. máj. 20. 10:39
 7/11 Fingkirály ***** válasza:

#15: ez nem igaz, ha rendesen karban van tartva, egy jármű nem tízéves kifutású dolog.

Csak nézd meg a rendesen tartott, tökpöpec oldtimereket, de a kubaiak zöme is ötven évesnél idősebb kocsikkal jár, és simán mennek.

Sőt, ha már jármű, ha vízi is - az amerikai haditengerészet supercarrier hordozói közül már négy a negyvenedik születésnapján is túl van, mégis a világ legfélelmetesebb "fegyverei".

2021. máj. 20. 10:42
 8/11 A kérdező kommentje:
#6 akkor vegyek ex-taxi Renault DCI-t...? Azt talán kapok a keretünkből fiatalabbat. Nagyon felmentek az árak. És a benzinesek meg még drágábbak. Amelyik meg nem, azok 60-70 lóerős csodák, és persze sok a korrodált.
2021. máj. 20. 10:43
 9/11 anonim ***** válasza:
Kösz a "DLV"-s kérdés lepontozását, aki lepontozta, ugyan indokolja már, hogy miért tette? Mert mint kiderült, a kérdező DV-t akart kérdezni, másrészt nincs DLV-motor.
2021. máj. 20. 10:56
 10/11 anonim ***** válasza:

A Fiat/GM származék 1.6/1.9 jtd/mjet dízel motorokról jókat mondanak, nyomatékos, takarékos, nem sok nyűgje van. CDTI néven Opelokba is rakták.

A 2.0 TDCI motorról is elég jókat hallottam. Ugye főleg a Transitokban volt, onnan került a Mondeoba.

Benzinesben a Fiat T-jet motorról szoktam jókat hallani.

A Renault féle 1.5 dci se olyan rossz, amíg rendesen cserélik az olajat és a hajtókarcsapágyakat.

2021. máj. 20. 14:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!