Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az autó 1-esből való 2-esbe...

Az autó 1-esből való 2-esbe váltás során rángat. Mit csinálok rosszul?

Figyelt kérdés
Már 2 éve letettem a jogsit, de anyukám nem engedett autót vezetni, max fél évente 1 alkalommal. 2 hete kaptam egy új kocsit egy másik családtagtól, és most minden nap kerülök vele egy kicsit. Első napokban nem volt gond a váltással, simán ment minden, de tegnap észrevettem, hogy rángat a kocsi váltáskor. Lehet az a gond, hogy túl felpörgetem? Benzines autó, és félek, hogy lefullad, mivel apum dízeles autóját majdnem minden alkalommal lefullasztottam, így mindig azt mondták, hogy adjak rá több gázt. Kuplunggal szerintem finoman bánok, nem szoktam sosem hirtelen felengedni. Valaki el tudná mondani, hogy mi lehet a gond? (Műszaki átvizsgálás meg volt, mielőtt hozzám került, így biztos vagyok benne, hogy a technikám a rossz.)
2021. máj. 19. 15:15
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Márpedig kuplung lesz az. Nem kell túlgondolni, nem kell az egekbe pörgetni, nem kell ezer évig csúsztatni... gyakorolni kell.
2021. máj. 19. 15:30
 2/7 anonim ***** válasza:
37%

Légyszi mások érdekében vegyél pár órát inkább még.

Nem tudsz vezetni. Pont.

2021. máj. 19. 15:31
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Hirtelen engeded fel a kuplungot. Váltás után kis ideig még tartani kell a fogásponton.
2021. máj. 19. 15:42
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Túl hirtelen engeded fel a kuplungot.
2021. máj. 19. 18:01
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Persze, megszoktad hogy dízelen büntetlenül ugrálhatsz a kuplungról, mert sosem fullad le :)

Majd megtanulsz benzinest is vezetni, meg kel szokni.

2021. máj. 19. 21:43
 6/7 krwkco ***** válasza:
Mennyiről indul a fordulatszám, amikor kettesbe rakod?
2021. máj. 20. 11:07
 7/7 anonim ***** válasza:
Nekem is ez volt a baj, amikor dízelrol hirtelen benzinesre váltottam. Pár kocsikázás megszokod. Már nekem sem rángat.
2021. júl. 14. 11:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!