Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Van olyan aki erősebb motort...

Van olyan aki erősebb motort vezet A2-es papírokkal?

Figyelt kérdés
Nem tervezek élni ezzel a lehetőséggel de azért furdal a kíváncsiság hogy egy igazoltatás az hogy zajlik? Nem szoktak a rendőrök nézni hogy valami itt nincs rendben?

2021. máj. 16. 18:11
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

"Van olyan aki erősebb motort vezet A2-es papírokkal?"

Van.

"hogy egy igazoltatás az hogy zajlik? "

Jogosítványt, forgalmi engedélyt kérek.

"Nem szoktak a rendőrök nézni hogy valami itt nincs rendben?"

Attól függ mennyire feltűnő hogy nem a kategóriának megfelelő a motor. A rendőrök nem műszaki ellenőrök, de nem is vakok.

Meg ugye attól is függ, miért állítanak meg. Ha a húsvéti szondázós akcióban, akkor valószínűleg nem nézik meg. Ha meg azért kivesznek, mert száguldasz mint az eszetlen, akkor lehet hogy átnézik tüzetesen a motort és a papírjaidat, hogy mivel foghatnak meg.

2021. máj. 16. 18:18
 2/4 A kérdező kommentje:
Akkor pl hahun amikor oda írják hogy 25/35 kw-os papírokkal van a motor az nem szabályos? Mert azt olvastam hogy a fojtást elég macerás megcsinálni, de lehet azóta változott.
2021. máj. 16. 18:41
 3/4 anonim ***** válasza:

Van olyan igen.

Két verzió van.

1) normálisan van a forgalmiban, azaz pl "50 kW". Ilyenkor egyből kapod a 35 ezer forintos bírságot a nem megfelelő kategória miatt. Ha sokadjára fognak el, akkor feljelentés, 70 ezer, meg eltiltás is lehet.

2) 35 kW szerepel a forgalmiban (miközben amúgy több). Semmi gond, mehetsz tovább, nem kekeckednek (legtöbb esetben). Ha peched van, és ért hozzá, akkor először bizonyítani kell, azt hiszem olyankor bekérheti vizsgálatra. De ebben nem vagyok biztos, eddig egyszer olvastam ilyesmit.

2021. máj. 16. 21:32
 4/4 anonim ***** válasza:
Ha a forgalmiban nem megfelelő érték van, akkor baleset esetén a legvalószínűbb hogy megszívod, de akkor nagyon. Ugye a biztosítás az az adott járműre szól annak paraméterei alapján, szerencsétlen esetben zsebből kell az általad okozott kárt kifizetni, meg még egy biztosítási csalást is rádhúznak. (mivel más kategóriára kötöttél olcsóbb biztosítást) Illetve akár egy okirathamisítást is rádhúzhatnak, mivel a forgalmi engedély közokiratnak minősül. (lehet nem szakszerű jogi kifejezéseket használtam, de a lényeg ez)
2021. máj. 17. 00:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!