Valaki meg tudja mondani,hogy a 2.0 DTI G Astrák Y20DHT motorral szerelt változatai közt mi a különbség? Mármint arra gondolok,hogy van amelyiket egytömegű,van amelyiket kettős tömegű lendkerékkel szerelték.Miért van egyes autókban egyik,vagy másik?
Figyelt kérdés
2021. máj. 16. 11:20
1/3 anonim válasza:
Nagyjából 2003-tól jöttek ki kettőstömegűvel, semmi különleges oka nincs. Jött egy széria xxxxx alvázszámtól, az előtte lévők pedig sima egytömegűek (tömör lendkerekesek), az utána lévőek pedig már nem.
2/3 anonim válasza:
Ha kettős tömegűvel szerelték, valószínű simább a járása a motornak.
Opelnál nem biztos, hogy csereszabatos a két fajta kuplung, képesek egész más főtengelyt direkt belerakni ezért.
Bzi banda....
Van pár dízelmotor, aminek direkt gyengített főtengelye van a kettős tömegűhöz, ha cserélnék hagyományos kuplungra, pl porlasztóhiba esetén azonnal törjön a főtengely.
Szerintem nézegess valami más dízelt, ha nem motor/adagolóvezérlővel lesz sok bajod, akkor a szétrohadt kasznival lesz.
3/3 A kérdező kommentje:
Meglévő autóról van szó! Adagoló,minden felújítva,anno vásárláskor nyugodt voltam hogy ebbe egytömegű van,a napokban derült ki hogy mégsem. Elkezdte a hülyeségét! Én is úgy tudtam,hogy 2003-tól raktak bele kettős tömegűt. Ez 2002es évjárat. Egyébként nagyon szép állapotban van,ezen a szaron kívül hibátlan minden! 🤔
2021. máj. 16. 16:38
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!