Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Fékcsere otthon vagy inkább...

Fékcsere otthon vagy inkább szerelőnél?

Figyelt kérdés
Van egy nagyon jó szerelő barátom de nagyon be van táblázva. Betétet meg tárcsát kéne cserélni az alfámon. Annyira nem értek hozzá de vannak neten ilyen videók. Neki álljak otthon vagy jobb ha a féket egy szakemberre bízom? Nehéz egy ilyet megcsinálni házilag? El lehet rontani benne valamit?
2021. máj. 13. 17:29
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Hátsó fékhez kelleni fog fék visszanyomó tárcsafék esetén.

Igazából nem bonyolult. Valahol el kell kezdeni.

2021. máj. 13. 17:59
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem egy bonyolult történet. Minimális műszaki érzékkel megoldható
2021. máj. 13. 19:18
 3/5 anonim ***** válasza:
Szerelőnél inkább.
2021. máj. 13. 21:05
 4/5 krwkco ***** válasza:

Ha van már valami gyakorlatod általános szerelésben, akkor menni fog. Nézz meg több videót ahol azonos típuson szerelik a féket. Vannak különbségek. Minden rugót, szirszart úgy tegyél vissza, ahogy volt. Fényképezd le, mielőtt leveszed. Aminek szabadon kell mozognia az mozogjon. A betétek füleit néha kicsit le szokták gömbölyíteni, hogy ne akadjon. Csak olyan pasztákat használj ami fékhez való és csak ott, ahol kell. A tárcsákat zsírtalanítani kell.

Indulás előtt fékezz rá párszor. Elsőre nem fog fogni a fék, amíg a dugattyúk vissza nem térnek a helyükre. Egy próbamenettel ellenőrizd a fékhatást, elhúzást. A féknek kicsit össze is kell kopnia. Utána tapogasd ki, hogy nem melegszik-e rendellenesen valamelyik fék. Ezt párszor ellenőrizd később is.

2021. máj. 14. 03:17
 5/5 anonim ***** válasza:

El lehet rontani. Alapvetően én is szeretem magam karbantartani az autómat, és mindenkinek azt szoktam tanácsolni, hogy nem örgdöngösség, érdemes megtanulni, de most az mondom, ne a fékkel kezdd (egyedül).

Ha van valaki, aki élőben megmutatja/segít akkor oké, de nekem már szerelő is rakott össze rosszul féket, és vannak olyan könnyen elkövethető hibák, amit majd 2 hónap múlva fogsz észrevenni, hogy szorul vagy félrekopott az egész. Annak jóval kisebb az esélye, hogy úgy nyúlsz mellé, hogy az első komoly fékezésnél fejreállsz, de ez is elő tud fordulni.

2021. máj. 14. 10:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!