Ma már tényleg nem látszik annyira bizonyos autók kora?
Az igaz, hogy ma már nem hat olyan öregnek egy 15-20 éves autó? Tehát az olyan típusok amiben már gyárilag voltak olyan extrák amik a mai autókban is (ülésfűtés, navigáció, stb).
Ezek valóban nem hatnak olyan idősnek? Tehát nincs az a nagy különbség mint anno egy 20 éves Trabant meg egy akkori új autó között?
Szerintem ez igaz, formatervre is.
Pl. nézz meg egy B6-os Passatot. 2005-be jött ki, azaz van ami 16éves. Ha ránézel, mégse egy "öreg autót" látsz (legalábbis én így vagyok vele)
Magyarországon a 15+-os autókhoz szoktál. Ettől független teljesen más egy új autó.
A kényelmi dolgokban egy 15 éves prémium és egy új alsó-középkategóriás között nincs nagy különbség. Amiben van:
-környezetvédelem/fogyasztás
-vezetést segítő rendszerek (vészfékaszisztens, parkolássegéd, adaptív tempomat, sávtartó segéd, holttér figyelő stb.)
-részben az előbbiekhez kapcsolódóan jön képbe a biztonság
-egy 15 éves autóra akármennyire is vigyáznak már más a műanyagok tapintása, kevésbé megbízható, ki van ülve az ülés stb.
Az extrák sosem voltak igazán mérvadóak. Újonnan is lehet olyan autót venni amiben alig van valami és egy 20+ éves autó lekörözi.
Na meg a Trabant kicsit más téma, az még korához képest is 20 évvel volt lemaradva és hozzá képest az első Swift is űrhajó.
pàrom nagyapja vett egy 98 as polot.... 1 èv utàn kb 7000 km jött az öreg nèzzem màr meg. Addig a "Szomszèd gyerek èrt hozzà, megcsinàlta" mondat jött. na most kicsi öcsèm autó szerelő vidèken, leviszem hozzà, kipofozzuk. Na most az úgy kezdődött,szivessèggel levitettem oda, nem mertem beülni....
Kövi lett megcsinàlva: Vezèrmű komplett csere ( 40.000 kmnèl lett kicserèlve eladàs előtt. )olajcsere fullosan, 1 relè, 1 szofita? (nem vilàgított a műszer fal) 2 oldalt küszöbb (lakatos àltal) 2 hàtsó vilàgítàs(ki volt ègve) kipufogó kuka, fèkrendszer kuka, 2003 as abroncs!!!! csere pótkerèkkel!!! legèscsillapítók, kuplung... az örgnek megèrte... a külseje viszont egybe volt... csak atartalom volt a sz@r
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!