OPEL Astra H 1.4 benzin?
2010-es, 103k km
Típushibái?
Mire érdemes odafigyelni?
nem kereskedő, nagyon rendesnek tűnt, bevállal minden vizsgálatot, szervizkönyv vezetve volt stb, minden rendben volt
akkor megbízható az autó?
egyik autószerelő szerint hengerfejes lesz idővel
Fejlemények azok, hogy az eladó szerelőhöz vitte, és nem fogy ki a hűtővíz ami jó jel, és kipufogógáznál sem láthatóak a hengerfej jelei.
Ahol betöltöd az olajat a motorba annak a kupakja volt egy picit "vizes olajos" de benn a szelepeknél nem. A hűtőfolyadék tartályában le volt rakódva valami, ezt egyenlőre a szerelők sem tudják mi lehet, hogy kerülhetett oda.. Remélem nem lesz hengerfejes
A kiegyenlítő tartályban sok H Astránál láttam már lerakódást, de egy sem volt hengerfejes. Van aki szerint a vízcsövek tudnak idővel belülről elmálani és abból kerül oda ez a cucc.
1.4-es tényleg nem egy erőgép. Főleg ha kombi, megpakolod és nyáron szereted a klímát is használni. Kb 10 éve ilyen céges autók voltak nálunk. Közel nem volt fullra pakolva, de elképedtem, hogy egy enyhe autópályáa emelkedőn padlógázon 5.-ben képes volt lassulni az autó! Igen csak lendületből kell vele közlekedni.
Ezen kívül a szokásos H Astrás dolgok:
- toronyszilent rozsdásodás
- utastér ventilátor tetején lévő zsalu,
- hátsó ajtók átvezetőkábelei,
- CIM-modul,
- Első kerekek dobbetét mögötti takarítása,
- stb.
Modjuk egyik sem nagy kaland kijavítani, ha előjön vele kapcsolatban a hiba. Motorikusan nagy baj nem szokott velük lenni.
Nagyon köszönöm!!!
bemásolom amit egyik ismerősömnek írtam, ha van rá lehetőséged kérlek reagálj rá
Igazából van most egy kiszemelt 2010-es H astra, 100k km-el, ahol az olajat töltöd bele a motorba annak a felülete volt olyan "tejeskávés" illetve a hűtőfolyadék tartályban nem volt víz mikor az eladó megmutatta, de volt benne valamiféle lerakódás, és buborékos volt a tartály teteje. De más tünetet nem produkált, sem kipufogógázról nem lehet eldönteni hogy lenne bármi gondja, sem a szelepek nem voltak tejeskávé színű olajosak, csak annak a kupaknak a felszíne. Az eladó elvitte szerelőhöz, mert így nem akarja eladni azt mondta, nagyon korrektnek tűnt, a házánál találkoztunk szóval csaknem akar átverni, ma voltam a szerelőnél, és mondta ment vele 30km-t nem fogyott ki a hűtőfolyadék, de egyenlőre nem tud konkrétat mondani, ma nézik meg jobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!