Hogyan lehetne így műszakiztatni/eredetvizsgázni?
Adott egy 1,9 pdtdi. Vezérlés ugrás volt a motoron. Ki lett cserélve a motor. AJM helyett kapott egy AVF et.(116 helyett 131 lovas motor)
Nos az lenne a kérdésem hogy elég lenne kisavazni a motorkódot hogy stimmeljen minden vagy más valamit is mókolni kell rajta? Olyanokat is hallottam már hogy a PD-t nem nagyon lehet így vizsgáztatni mert valami ultrahangos vizsgálatra küldik egyből aztán meg jönne a balhé a savazás miatt.
#7 vagyok
Ha nem bukik le, megússza. Minden más esetben tudod milyen komolyan szankcionálják az ilyet?
Btk. 347. § 1/b (3 évig terjedő szabadságvesztés)
Veteránozok, láttam ezt-azt. Egy filléres motorblokk nem ér ennyit. Első alkalommal feltehetőleg megússza egy felfüggesztettel, de ha olyan a bíró/ügyész megy Tökölre vagy más guggolóba. Legközelebb ha tanácsot adsz, ajánld fel magad és adj róla elismerő nyilatkozatot. Ne más életét tedd tönkre.
11 szerinted hova tűnik a rengeteg totálkáros autó... elárulom nem a botóba! jobb esetben többől csinálna egyet, rosszabban meg külföldi lopottból azonosítok cseréjével egy szinte hibátlant. Nem az alvázszámot vágják körbe, hanem komplett tűzfalat, nyúlványt, küszöböt cserélnek...
Ehhez képest a motorszám csere-bere szinte jelentéktelen, bár tény büntetendő. Csakhogy utóbbival nem foglalkozik senki, mivel már nem számít egyedi azonosítónak! Így nem érvényes rá a fent említett jogszabály a 3 évig terjedő szabadság vesztéssel.
Szerinted én másik bolygón lakok, vagy csukott szemmel járom a világot?
Tisztában vagyok a leírtakkal, de továbbra is azt mondom, hogy ilyen témában nem kellene ilyen tanácsokat osztogatni.
Menjen busszal ha nem képes egy típus azonos motort belerakatni + ügyintézés.
Nem foglalkoznak vele? Add meg a telefonszámodat, tart az ügyvédem neked egy pár perces felvilágosítást a témában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!