Audi: A4 B7 / A4 B8 / A6 C6 - 3.0 TDi?
Sziasztok!
Már jóideje szemezgetek ezekkel a típusokkal. Az összesnél a 3.0 TDI változat érdekelne.
Szeretnék érdeklődni, hogy Nektek mi a véleményetek ezekkel kapcsolatban.
Nekem eddig csak manuális váltós autóm volt, kicsit tartok az autómatától. Bár úgyhallottam a tiptronic (újabbaknál S-tronic) elég megbízhatónak mondható, ha odafigyel rá a tulaj, de mégis bele lehet futni szép kis szerviz összegekbe.
Szia, nekem egy 2007es A6 C6 3.0 TDI Tiptronic volt, elég jól felszerelt változat az A6osok között is. Hát ha röviden akarom összefoglalni, akkor annyit mondok, a világ egyik legjobb autója. Na jó, ez nagyon szubiektív és elfogult vélemény, de tényleg ez az a modell, amit nagyon durván odatett az Audi.
A4-nél annyit tudok, hogy B7est nem eri meg venni, mert a B6nak a faceliftelt változata, szóval egy régi, 2001es konstrukción alapszik. A C6 A6 meg ugye 2004ben jött ki.
A B8as A4 már sokkal komolyabb autó, jóval tágasabb, masszívabb. De nem jobb, mint egy A6 C6. Amúgy nagyon helyes, hogy 3.0 TDIvel veszed, mondjon ki mit akar, de a 6 henger más világ, főleg amilyen finoman jár ez a motor. Így lesz igazán audis feeling.
Műszakilag annyi, hogy a turbóm elfüstölt az autópályán rajta, kb 300 ezer km volt akkor az autóban. Dehát ez minden turbódízellel megtörténik, szerencsére leállt simán, fel kellett újítani, meg alaposan kitakarítani a motorteret. Ezenkivül semmi, csak alap karbantartás.
3.0tdi nagyon jo motor. A 224lovasnal lancfeszito gyengepontjuk, a 233nal mar kivan javitva. Porlaszto magasnyomasu 250-300korul esedekes. Automata nem rossz, foleg ha volt szervizelve.
A 245lovas stronicot pedig messze keruld.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!