Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Motorblokk beállt, mitől?

Motorblokk beállt, mitől?

Figyelt kérdés
Egy régebbi motorom sajnos beállt. ötletem sincs, hogy mitől mert gyújtás beállítás közben (kézzel tekerve a "hengert") kezdett szorulni majd beállt. Most nem tudom, hogy a csapágy vagy maga a dugattyú szorult-e meg. Ilyenkor mit célszerű tenni? Mindenféle tapasztalatot, segítséget szívesen veszek.

2021. ápr. 25. 13:26
 1/6 anonim ***** válasza:

Hát így ahogy nézem én se tudom hogy a csapágy vagy a dugó szorult meg.

Ilyenkor azt célszerű csinálni hogy meg állapítani pontosan hogy mi a baja.

2021. ápr. 25. 13:35
 2/6 anonim ***** válasza:
Remélem nem a 250-es TS vagy, és most fordultak el a sonkái a főtengelynek, mert rosszul préselték össze őket...
2021. ápr. 25. 13:42
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

sok motort javítottam, de ilyen még nem fordult elő..gyanítom, hogy a hengerben fínom

rozsdafátyol lehet, és ezen nem tudott átcsúszni a dugó..

A gyertyanyíláson egy kis petró, vagy üregelő szpré(de nem WD40, mert az fegyvertisztító)

befecskendezése segíthet, esetleg közönséges szint. motorolaj. Ha már megindult, az hamar kimegy belőle.

Sajnos fínoman kell ilyenkor forgatni, hogy lassan lekopjon az az alig látható oxid.

A csapágy nem szorul meg.

2021. ápr. 25. 13:46
 4/6 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a segítséget legfőképp a 3-as válaszolónak, mindenképpen megpróbálom mielőtt szétszedem!

A 2. válaszolót nem teljesen értem, egy jawa motorkerékpárról van amúgy szó.

2021. ápr. 25. 17:41
 5/6 anonim ***** válasza:
Valóban jó ötlet egy kis wd-40. Egy próbát minden képen meg ér! Bár sajnos van egy olyan gondolatom, hogy szét kell szedni. Még ha jó is lenne így a wd-40 es megoldással engem akkor is zavarna.
2021. máj. 7. 14:31
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítséget.

Igen mindenképp meg kell bontanom a blokkot. Sajnos nem a henger- dugattyú szorult meg hanem a főtengely. Így felesleges volt bohóckodnom a WD-40-el meg a csavarlazítóval. A henger szépen, nagyobb erőfeszítések nélkül lejött a helyéről.( mondjuk a hengerfejjel sokat kellett szenvednem az elnyalt anyacsavarok végett).

Bár továbbra se tudom elképzelni sem, hogy mi a müttyömtől szorulhatott meg.- bár szétbontás után úgy is ki fog derülni.

2021. máj. 7. 17:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!