Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 4-es főúton robogóval?

4-es főúton robogóval?

Figyelt kérdés
A kérdésem az lenne, hogyha a 4-es főúton mennék robogóval, akkor ahol van kerékpárút ott köteles vagyok azon haladni? Tudtommal nem, csak igénybe vehetem, mégis a többség azt mondta, hogy azon kell haladnom. A válaszokat előre is köszönöm.

2021. ápr. 16. 16:37
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
75%
Nem, a kötelezettség csak a kerékpárosokra érvényes. De ha nem akarsz idp előtt elhalálozni, inkább ne robogózz a 4-es főúton!
2021. ápr. 16. 16:41
 2/11 anonim ***** válasza:
47%
Bocs, tévedtem. Lakott területen kívül a robogóra is érvényes a kötelezettség, lakott területen viszont nem haladhat a kerékpárúton. Lásd az 54.§ 1. és 8. pontját! (1-es vagyok.)
2021. ápr. 16. 16:52
 3/11 anonim ***** válasza:
87%

Én mentem már 4-es főúton 20km-es szakaszt oda-vissza, nem egy életbiztosítás, de nem vészes, ha nem kacsázol jobbra-balra. Újra mondjuk nem csinálnám, de ez nem a forgalomnak köszönhető, hanem hogy robogó nem való ekkora távra.

Biciklisávot pedig nem kötelező használni egyáltalán, ráadásul nem is mehetsz rajta 30-nál gyorsabban, amit ha betartasz, akkor megduplázza a menetidőt, szóval menjen bicikliúton robogóval az, akinek két apja van. Ha nem félsz a forgalomtól és tudsz balesetmentesen közlekedni, akkor menj az úton.

2021. ápr. 16. 16:55
 4/11 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem add vissza a jogosítványodat. Motorral kerékpárúton... Ezt komolyan gondoltad?
2021. ápr. 16. 17:34
 5/11 anonim ***** válasza:
81%

#4 "[...] korlátozott körülmények között (20 km/h-nál kisebb sebességgel) segédmotoros kerékpárok közlekedhetnek."

Kinek is kellene visszaadni a jogsit?

2021. ápr. 16. 17:41
 6/11 anonim ***** válasza:
0%
#5 Nem neked válaszoltam, hanem a kérdezőnek. Nem vágom miért vetted magadra.
2021. ápr. 16. 17:48
 7/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

#4-es,amennyiben nekem szántad:

“ a segédmotoros rokkantkocsi, a gépi meghajtású kerekes szék és a kétkerekű segédmotoros kerékpár lakott területen kívül a kerékpárutat igénybe veheti, ha ezt jelzőtábla nem tiltja. A kerékpárúton más jármű közlekedése tilos;”

Nem tudom a jogsit ezek alapján kinek kellene visszaadni.

2021. ápr. 16. 17:58
 8/11 anonim ***** válasza:
0%
Kérdező. A robogó az nem segédmotor. Ha tényleg segédmotorod van, csak kevered a szakszavakat, akkor viszont köteles vagy mindenhol kerékpárúton közlekedni.
2021. ápr. 16. 18:00
 9/11 A kérdező kommentje:

Szerintem rajtad kívül mindenki tudta mire gondolok de a kedvedért leírhatom: A 49cm3-es robogómra gondolok.

“ A segédmotoros kerékpár olyan két- vagy háromkerekű jármű, aminek legnagyobb tervezett sebessége 45km/h, belsőégésű motorjának hengerűrtartalma legfeljebb 50 cm³, valamint motorjának folyamatos névleges teljesítménye 300W és 4 kW közé esik.”

2021. ápr. 16. 18:07
 10/11 anonim ***** válasza:
0%
50 cm^3-vel bőven tudsz haladni egészen 60 km/h-ig, ergo ez nem segédmotoros kerékpár, tehát mégiscsak áll a válaszom: Semmi keresnivalód a kerékpárúton.
2021. ápr. 16. 19:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!