Van egy 2001-es Toyota Corolla E11-em. 1.6 VVT-i motorral (3zz) és feltűnően sok olajat fogyaszt. Tudok arról a bizonyos javításról annó, viszont nem tudom, hogy átesett e rajta. Nem füstöl kéken, és nincs kartergáz. Valakinek tippek, és olaj fajta?
Figyelt kérdés
2021. ápr. 16. 09:47
1/4 anonim válasza:
"Tudok arról a bizonyos javításról"
Hűha, valamiféle összeesküvés van a háttérben, hogy nem lehet kiírni a javítás milyenségét? :-)
2/4 krwkco válasza:
Veszteségméréssel meg lehet nézni, hogy mindenütt zár-e az égéstér, ahol kell. Ha nem, akkor le lehet csekkolni, hogy hol fújja ki a sűrített levegőt:
- olajpálca -> dugattyúgyűrűk
- olajbeöntő -> szelepszárszimmeringek
- szivócső -> szívószelep
- kipufogó -> kipufogószelep
3/4 anonim válasza:
Egy 20 éves autó már fogyaszthat feltűnően sok olajat. Kompresszió mérés, veszteség mérés, külső folyások ellenőrzése javallott.
4/4 anonim válasza:
Nekem is így van(1000km/liter), csak 99-es Corolla. Töltögetek rá aztán csá. Nem fogok motorfelújításra 400 ezret költeni, amikor annyit ér az autó... A pcv szelepet kicserélheted az 10-20 ezer ft gyári új és van esélye hogy amiatt van, de nekem nem segített, valószínűleg kopott a motor az enyémben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!