Megéri manapság dieselt venni vagy legyen a benzin?
Figyelt kérdés
Autóvásárlás előtt állok, VW Golf VII 2013-tól erre felé. A fő kérdésem, mivel nem vagyok jártas ebben a dilemmában, hogy merjek dieselt venni a diesel botrány miatt és a jövőbeli kitiltások miatt vagy sem és legyen benzin?2021. ápr. 11. 17:43
1/6 anonim válasza:
Én biztos hogy dízelt vennék főleg a fent említett típusból.
Az ebbe szerelt dízelek, az 1.6 CRTDI és a 2.0 CRTDI nagyon jó motor. Ellentétbe az ebbe szerelt TSI benzinesekkel.
2/6 anonim válasza:
hetes golfom van, utálom a dieselt. végül inkább dieselt vettem, mert a tsi motortól félek. olvass utána mennyire bonyolult szerkezet, és milyen hibák adódhatnak. a botrány és a kitiltások érdemlegesen nem szóltak bele a döntésembe.
3/6 anonim válasza:
Nyugodtan vegyél dízelt, ha a felhasználásod indokolja. Jelenleg még az 50 éves dízel autókkal is bemehetsz bárhova, tehát nem gondolom, hogy majd egyik napról a másikra kitiltanak egy 2013-as dízelt, aminek kisebb a károsanyag-kibocsátása, mint mondjuk egy 20 éves benzinesnek (amikkel viszont tele van az ország).
4/6 anonim válasza:
2018-ban új dízelt vásároltam, pedig már akkor is bőven volt dízel hiszti és lejárató kampány. Rengeteget járok autópályán és saját magam tankolok. Így nem mellékes, hogy mennyit fogyaszt az autó. Mellesleg nekem a dízel karakterisztikája is bejön. Ezeknél az újaknál már olyan jó a hangszigetelés, hogy alig hallasz valamit a motorból. Az, hogy esetleg néhány nyugat-európai nagyváros belvárosi körzeteibe nem hajthatok be, teljesen hidegen hagy, a legkisebb mértékben sem érint, mivel Magyarországon élek.
5/6 anonim válasza:
Ha a használat indokolja bátran veheted a dízelt, az 1,6 is jó, a 2.0 meg kifejezetten jól mozgatja a kocsit. Nem mostanában lesz számottevő korlátozás egy ilyen dízelre
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. :)
2021. ápr. 12. 18:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!