E titánon vannak hibás kérdések?
Most tanulom a kreszt. Készülök a vizsgámra, viszont már párszor belefutottam olyan kérdésbe ami szerintem hibás.
Mint pl egyenrangú kereszteződésben egy autó kis ívben jobbra fordul. Egy vele szemből ugye nagy ívben jobbra. És egy a kis ívben forduló kocsinak jobb oldalán egyenesen szeretne továbbhaladni. A kérdés pedig kinek van elsőbbsége? Az egyenesen haladó és a kis ívben haladó egyszerre mehet. De ez a lehetőség mégsem volt benne.. és még volt pár ilyen kérdés.
Te elrontottad, de a kérdés nem hibás.
Tehát van egy jármű (A), amelyik jobbra kanyarodna
van egy jármű (B), amelyik A-hoz képest egyenesen haladna
van egy jármű (C), amelyik A-val szemben van, és balra nagy ívben kanyarodna
A helyes sorrend:
- elsőként az A mehet, mert nem keresztezi senkinek az útját.
- másodikként a C mehet, mert neki jobbról nincs senki.
Ha jól értem, azt gondolod, hogy B egyszerre mehet A-val.
De nem, mert neki még el kell engednie előbb C autót.
Ha arra gondolsz, hogy C kanyarodik, akkor tévesen értelmezed a szabályt.
Az egymással szemben lévő járművek között él csak az, hogy az mehet, amelyik egyenesen megy, és csak utána a balra kanyarodó.
Az E-titánon fönt lévő kérdések a vizsga-adatbázisban is ott vannak, ha valamelyik hibás lenne, abból már lett volna "ügy".
Azt már leírták hogy a konkrét példánál mit néztél be.
Az egyenrangú útkereszteződések sajátossága, hogy a jobbra kanyarodók mehetnek elsőként, ha nincs ott megkülönböztető jelzést használó is.
Sokan benézik, elrontják, ha a jobbra kanyarodótól jobbra is van jármű
Köszönöm, már észre vettem a hibát.
És kedves négyes.
Végig vettem minden modult és sajnálom hogy a sok undorítóan száraz anyagból nem maradt meg semmi. Ez szerintem nem az én hibám, de hát azért gyakorlok hogy megtanuljam 🙂
Véletlen sem hiszem azt, hogy mindent tudok. Ezért kérdeztem 🙃
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!