Jol gondolom hogy igy mukodik a kezi onkiszolgalo automoso?
Amíg le nem telik az idő, addig elvileg lehet váltani a fázisok között. De csak kézzel. A programok nem lépnek tovább automatikusan. Oda kell menni az automatához, és hiába ereszted el a "ravaszt", közben fogy az idő.
Ezért én úgy szoktam, hogy bedobok mondjuk egy százast és elindítom az előmosást. Ha nem értem körbe, bedobok még egy 50-est és megint az előmosást választom. Újra indul minden gond nélkül.
És így tovább minden mosási módra.
de ha kétkefés, akkor is tanácsos az #1-es tanácsát követni. Először kétszázért étkeféled, vagy még egy százas, aztán a másik pisztollyal kétszázért(vagy töbért)lesprickolod..majd még egy százasért cseppmentessel átöblíted.
Szóval ne egyszerre egy ezrest, hanem két-három részletben..
Aztán ha már rutinos vagy, akkor azt csinálsz amit jónak ítélsz.
#1 vagyok
Én ezért is szoktam a kispénzes módszert választani, mert az a tapasztalatom, hogy a nagynyomású mosás nem mindenütt hozza le a piszkot. Ezért a habosítás után végig szoktam törölni az autót egy saját készítésű szivacskefével. Ha nincs senki mögöttem, akkor a mosóállásban (általában ez van) vagy kiállok arra az időre.
Van erre egy saját készítésű spéci eszközöm. Egy nagyobbfajta szivacsot kétirányban bevagdostam, mint ahogy a szalonnát szokták sütés előtt és spárgával felkötöztem egy nyélre. A homokszemcsék be tudnak menni a bevágásokba és nem is kell erősen nyomni, hogy mindenhol érje a felületet. Ha nagyon kíméletes akarok lenni, akkor viszek egy 5 literes vödröt, meg 2-3 liter vizet flakonban (a kúton többnyire nincs vízcsap és a lándzsa kifújja a vödörből a vizet) és időnként leöblítem a szivacsomat.
általában 1 százasért kapsz 45-60 másodpercet
amikor megnyomsz egy programválasztó gombot, elkezd visszaszámolni
megvárhatod míg lejár és újra teszel bele, vagy alapból többet teszel és közben váltasz programot
Az összes programot nem kell vévigcsinálni. Elég a mosót és utána a gyorsszáradó öblítőt vagy a viaszos öblítést alkalmazni. Kefés programot ne használj, mert karcolja a fényezést.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!