Skoda Octavia 2010 facelift, 1.6 MPI motor problémák?
A családomnak van egy fent említett típusú autója, ami 5 éve nálunk szolgál és nagyon szeretjük.
Azonban az elmúlt napokban vettük ugyancsak észre, hogy váltást követően mintha "morogna, kopognak" valami a motortérben. Főként kis sebességnél hallani, például miután felváltok 40-nél 4.-be és gázt adok. Akkor hallani valami morajlást. Itthon megnéztük, és mintha a motor vezérlés felőli oldalánál jobban hallhatóan lenne a zaj.
A másik dolog az pediglen, hogy üresen enyhe gázadásnál szuszog a motor. Olyan mintha valahonnan fals levegőt szívna, bár nem tudjuk. Mondom, most figyeltünk fel ezekre a jelenségekre.
Eddig mindent megkapott tőlünk az autó, néha még az előírtnál hamarabb is cseréltünk benne olajat és szűrőt. De ez nem minden.
Nem vagyok nagy autószerelő, pár régebbi technikát már szereltem, de nekem ez már bonyolult, és a szerelő is csak az ünnepek után nyit, de ez így is elég aggasztó.
Esetleg valakinek van már ilyen, ezzel a motorral tapasztalata, vagy ismer ilyen tüneteket, hogy mire utalhat?
Köszönöm a hasznos válaszod!
Az elmúlt 2-3 napban, érdekes, de nem figyeltem fel ezekre a tünetekre és hangokra.
Magától meggyógyult vajon? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!