Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Akkumulátor cserénél zárlat?

Akkumulátor cserénél zárlat?

Figyelt kérdés
Tönkrement az akkumulátorom az autóban. Betettem az újat, Pozitív majd negatív ahogy ajánlják, A negatívnál szikrázott egyet. Eddig 55Ah 450A volt benne, egy Bosch 56Ah 480 A akkumulátort ajánlottak. Most a szikrázás óta ha ráadom a gyújtást semmi sem történik.A kijelző sem villan fel. Tudok ezzel valamit kezdeni itthon?
2021. ápr. 3. 10:53
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Kicseréltem a biztosítékokat. Megnéztem gépkönyv szerint és nem stimmeltek szín szerint, több helyen nagyobbak voltak beletéve. Megcsiszoltam a sarukat stb. Már megy. Pont szükségem van a kocsira, nem örültem volna ha nagyobb a baj mint amit laikusként meg tudok oldani.
2021. ápr. 3. 12:52
 12/18 anonim ***** válasza:

Ha autóba való (mert az), akkor itt és most mindegy az amperóra meg a kisütőáram.

Ha olvad a saru, akkor szinte biztos, hogy felcserélted a két pólust.

Még előfordulhat, hogy a még nem az akkura tett valamelyik "lógó" vezeték hozzáérhetett valamihez, de szinte ez is kizárható.

A biztosítékok színe az "AMPER"t határozza meg, jelzi.

2021. ápr. 3. 12:57
 13/18 krwkco ***** válasza:
100%

Ha ugyanolyan polaritás-elrendezésű akksit vesz az ember, akkor nem lehet a bekötés elrontani. Nem elég hosszúak a kábelek a rossz bekötéshez. Még ha az ember fordítva rakja be az akksit, akkor is nagyon kell erőlködni, hogy a kábelek elérjenek a pólusokig. Szerintem a legtöbb autónál még így sem lehet fordítva bekötni.

Viszont szikrázni nekem sosem szokott. Nem lehet, hogy valami (pl. a generátor vagy az önindító) zárlatos és azért ment tönkre az előző akksi is. Ha ez a gyanud, ne hagyd az új akksit bekötve, mert az is tönkremegy.

Vagy előfordulhat, hogy "nagy zene" van a gépsárkányban és akkor az erősítő tápeggységének a kondija okozhat szikrázást, ahogy feltöltődik.

2021. ápr. 3. 12:58
 14/18 A kérdező kommentje:
Nincs benne csak egy rádió, de azt sem használom. A biztosítékok színével tisztában vagyok, a gépkönyv szerint sem voltak a helyükön. Összenéztem természetesen az egészet.
2021. ápr. 3. 13:09
 15/18 anonim ***** válasza:

Jelenleg lényegtelen, hogy nagyobb biztosítékok voltak berakva. Egy kis szikrázás normális, de ekkora szikrázás már egyértelmű zárlatra utal, aminek semmi köze a biztosítékokhoz. Sőt, az is lehet, hogy eleve azért raktak bele nagyobb biztosítékokat, mert a zárlat folyton kiverte a gyári értékűt. Ez ilyen klasszikus "arra jó, hogy eladjuk, aztán szívjon vele az új tulaj" típusú neppertrükk.

Szóval én a helyedben nem mennék azzal az autóval sehova, mert ha tényleg zárlat van valahol (márpedig minden jel arra mutat), akkor elég veszélyes játékot játszol.

2021. ápr. 3. 13:59
 16/18 A kérdező kommentje:
Egy barátomhoz viszem átnézésre, ha gond van megtalálja.
2021. ápr. 3. 14:04
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Milyen biztosítékok mentek ki?

Úgy értettem mit működtetnek... abból lehet következtetni, hogy ha később baj lenne.

Biztosítékot vagy ugyan akkorát vagy kisebbet tegyél bele, nagyobbat soha.

Sok kókler csinálja, hogy kimegy egyszer kétszer pl. a fűtőventi 8 amperes biztije, aztán beletesz 16 amperest...

F*sza, gondolja mert nem megy ki, aztán rosszabb esetben kigyullad a villanymotor vagy a kábelezés és leég a fél autó :D

2021. ápr. 3. 14:14
 18/18 A kérdező kommentje:
Olyat tettem bele amit ír a könyve. Világítás és ablak.
2021. ápr. 3. 14:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!