Szerintetek megerne kisebb hitelt felvenni motorra ebben az esetben?
Tehat egy eve kezdtem el dolgozni, az elso nagyobb dolog amire gyujtok az motor lesz, a penz eppen megvan a kiszemelt motorra, de ahogy neztem ki lehetne hozni a 2 millios motort ugy hogy a felet kifizetem, a maradekot pedig 3% koruli thm-es hitellel? (Az oldaluk irja hogy 3% a thm az uj motorokra)
Jol gondolom hogy ilyenkor csak az 1 milliot kell visszatorleszteni + az 1 millionak a 3% at? (Amennyiben 3% a thm) vagy ez nem igy mukodik? Nagyon kevesnek erzem, 1 millional a 3% az ugye 30000 csak, amennyiben 1,1 alatt kell osszessegeben visszatorleszteni belemennek a hitelbe, mert nem sokkal tobb es megse nullaznam le magam penzugyileg. (Nem teljesen nullazom termeszetesen, de igy nem par 100ezer marad a zsebemben hanem sokkal tobb, a fel motor ara)
Koszi a segitseget!
A motor egy drága hobbi, ezért értelmezhetetlen a megéri-e kérdés.
Ha neked nem okoz gondot a törlesztő fizetése, és nem fog hiányozni ez a pénz sehonnan, akkor nyilván az élvezetért "megéri"
Én nem adósítanám el magam élvezeti cikk miatt.
De ha biztos fogod tudni fizetni, és nem gond, ha x ideig nem engedhetsz meg magadnak más drágaságot, akkor hajrá.
Csalóka a hitel, mert azt gondolod, hogy milyen jó, 1 millióért ott a motor. Aztán rájössz havonta fizetheted a súlyos 10 ezreket, a CASCO és kötlező biztosítást és még nem tankoltál, védőfelszerelésed sincs. Aztán mikor 2 szerzon után új gumikat kell majd venni, darabja 40 ezerért, ja és a bukósisak, ami mondjuk 150 ezerbe kerül is tönkremegy pár év után.
Szóval egy halom költséget a nyakadba veszel egy hobbi eszközért.
Döntsd el, hogy egy hobbit keresel, vagy olcsón akarsz közlekedni. Ha közlekedni akarsz, ne motort vegyél hanem egy suzuki swiftet. Ha meg hobbi, akkor nem lehet arról beszélni, hogy anyagilag megéri-e. Nyilván racionálisan nem éri meg, de ugyanígy nem éri meg a legtöbb hobbi. Ha maketteznél helyette, arra is csak menne a pénz, aztán később csak töredék áron lehetne eladni. Ugyanígy egy tengerparti nyaralásra is befizethetsz, jól érzed magad, aztán egy hét múlva mikor hazajössz akkor ott vagy hogy elköltöttél több százeer forintot, és ugyanott vagy, mint két hete.
Ha a motorozás a vágyad, és van rá pénzed, akkor megéri. A 3% kamat kevesebb mint az infláció, szóval reálértéken akár olcsóbban is kijöhetsz, mintha készpénzzel fizetnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!