Szerintetek melyiké a jövő? Lent
Én bízok benne, hogy idővel megtalálják a belső égésű motorok fenntartható üzemeltetésére megfelelő üzemanyagot. Valahogy nekem az autózás nem elképzelhető motorhang nélkül.
De a realitás az, hogy a közeljövő (20-25 év) a hibridekről és az elektromos hajtásról fog szólni. Most ezt nyomja mindenki.
Aztán hogy ez után mi lesz, azt senki se tudja. Talán az üzemanyagcellás (hidrogén) hajtás is bejön majd bizonyos szinten.
Tekintsünk el attól hogy mekkora hatékonysággal (hatékonytalansággal??) működik a hidrogénes meghajtás hiszen a jövőben fúziós erőművel és megújulókkal fogjuk az energiát előállítani tehát lesz sz4rásig, nem számít. Ettől függetlenül ha személyautóval/személyautó méretű dologgal tervezzük a közlekedést akkor a hidrogént 600 bar környékén kell a seggünk alatt tároljuk hogy valamicske hatótávunk is legyen. Egy kamion kereke 9 bar és komoly pusztítást tud végezni egy olyan puhatestűben mint mi. Én nem bízom ebben a megoldásban.
Mi a baj az akkumulátorokkal? Folyamatosan fejlődnek és egyre jobbak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!