Audi Multitronictól mennyire kell félni?
Konkrétan az A6 C7-es modellekre gondolok.
Egyik ismerősömnek is van, 387-et futott már, de egész szép állapotban van és a váltóval sem volt már gondja, viszont több oldalon és itt is olvasom, hogy kerüljem a multitronicot.
Akkor ezek szerint az ismerősömnek valami csoda fojtán nem ment még tönkre ennyi kilóméter alatt? Vagy rendszeres olajcserével, esetleg karbantartással ez a váltó is vállalható?
Pont ezt a cikket olvastam én is, ijesztő.
Viszont ahogy elnézem, a kínálat jelentős része multitronic váltós, legalább is a kínálat közepe fele.
"Akkor ezek szerint az ismerősömnek valami csoda fojtán nem ment még tönkre ennyi kilóméter alatt? Vagy rendszeres olajcserével, esetleg karbantartással ez a váltó is vállalható?"
Itt a lényeg, ismerősöd valószínűleg gondos gazdája az autónak, úgy pedig simán fogja vinni az 500-at is jó eséllyel.
Hát nem is tudom.
Sosem jutott még eszembe félni egy berendezéstől. ;)
Na mondjuk nem is vennék ilyet.
#4 Annyira igazából nem bonyolult a képlet, automata váltót illetően annyi a teendő, hogy az ember a gyári előírásnak megfelelő gyakorisággal olajat cseréltet benne (ez általában abból áll, hogy leengedés, "átmosás", mágneses szűrő tisztítás, feltöltés).
Na most a váltótól függően ez kb. egy százezres mutatvány, amit olyan 60e kmként meg kell csinálni, szóval gondolhatod hogy hányan tartják be precízen, vagy cserélnek olajat még gyakrabban is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!