Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen változtatásokat végezhe...

Milyen változtatásokat végezhetek az autómon?

Figyelt kérdés
Mely változtatások engedélykötelesek, melyekhez nem kell semmilyen papírmunka? (Gondolok például egy kerékcserére, kipufogócserére vagy esetleg egy légszűrőcsere.)

2021. márc. 23. 18:01
 1/10 anonim ***** válasza:
43%

Ezeket elvégezheted, mert nem eszközölsz vele a gyáritól eltérő változtatást...

Amihez műbizonylat kell az ami változást az ad autón, pl. kézi váltó kicserélése automatára, vonóhorog felszerelés, ha nem volt vagy menetfény felszerelés esetleg szélvédő sötétítés, gáz üzemű rendszer beszerelés, stb...

2021. márc. 23. 18:03
 2/10 anonim ***** válasza:
Ha a gyárilag jóváhagyottól eltér a kerékmérettel, tudtommal már arra is kell valami, német mintára. (Nekem a forgalmiba van felvezetve)
2021. márc. 23. 18:07
 3/10 anonim ***** válasza:

Na, vegyük át a kérdést.

Mire gondolsz?

A kérdés változtatásokról szól, a megjegyzés cseréről.

Cserélhetsz kereket akár az út szélén is, ha defektet kapsz.

A légszűrőcsere, kilométer köteles szerviz része.

Kipufogó szintén cserélhető, ha megérett rá.

Módosítani akarsz, vagy cserélni?

A módosítás, az nagyon sok összetevős, főleg hogy nem tudjuk, milyen autón, milyen módosításokat akarsz csinálni.

2021. márc. 23. 18:19
 4/10 anonim ***** válasza:

Utolsó jól leírta

Ha valamit cserélni akarsz, azt nyilván megcsinálhatod minden további nélkül.

Olyanra gondolsz hogy sportlégszürő beszerelés? Azt is

Kereket a gyáritól eltérő méretre cserélhetsz, ha az a gyári váltómérete

Kipufogó? Nyitott rendszert hivatalosan nem lehet csinálni. De pl. sportdobot ha nem haladja meg a zajkibocsátást, azt igen

2021. márc. 23. 18:29
 5/10 anonim ***** válasza:
93%
Ha nagyon nincs már szaga a wunderbaumnak lecserélheted típusazonosra.
2021. márc. 23. 18:38
 6/10 anonim ***** válasza:
Minden változtatás, ami a gyári állapotot megőrzi (tehát utángyártott alkatrészeket teszel bele), nem igényel papírmunkát, engedélyt.
2021. márc. 23. 18:43
 7/10 anonim ***** válasza:

#5: ha ritkán is, de lehet kapni "új autó illatot"..ez mindent visz..

és nem lövik főbe a kérdezőt..

2021. márc. 23. 18:45
 8/10 anonim ***** válasza:

Elsőhöz annyit hozzátennék, hogy specifikusan menetfény felszereléséhez pont nem kell műbizonylat, mert csak hatósági jóváhagyási jelzéssel rendelkező fényt szerelhetsz fel, az viszont már önmagában szabályossá teszi, műbizonylat nélkül is (amennyiben maga a bekötés és elhelyezés is szabályos).

Ezt onnan tudom, hogy az előző autómra én saját magam szereltem fel és kötöttem be utólag, ezt egyből vittem sima vizsgára, amin átment (és mondták is hogy ez így 100% rendben van), majd utána még 3 másik vizsgán is átment mielőtt lecseréltem volna egy újabb autóra.

2021. márc. 23. 20:19
 9/10 D. Brasco ***** válasza:
barmilyen nem gyári azaz "tuning" alkatrész műbizonylatos kell legyen(felni/kipufogó stb)amit be kell iratni a forgalmiba stb stb.....
2021. márc. 24. 06:42
 10/10 anonim ***** válasza:

Most én itt valahol elakadtam.

Ha pl. sportkormányt teszek be ami nem gyári, az világos hogy műbizonylatos kell hogy legyen. De akkor erre nem kicserélik az eredeti kormányt, hanem átalakítják a gyárit sportkormányra?

Eddig azt hittem vesznek egyet a tuningboltban, és simán kicserélik. De ezek szerint akkor a régit addig faragják, melegítik, kalapálják, amíg sportkormány lesz belőle? Vagy hogy kell ezt a változtatást elképzelni?

2021. márc. 24. 07:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!