Vettem egy autót, amely hibás volt már mikor megvettem, de nem volt érezhető hatása, vissza lehet vinni?
újonnan vetted vagy használtan?
"úgy tudom egy évig kötelező neki garanciát vállalni a rejtett hibákra"
használt vásárláskor egyáltalán nem, és néha az adásvételiben külön benne van, hogy "A Vevő a Járművet megtekintett állapotban, kipróbálás, valamint a motor és a karosszéria megvizsgálása után vásárolja meg. Tudomásul veszi, hogy az Eladó a használt jármű hibáiért felelősséget nem vállal, szavatossági felelősségét és kötelezettségét kizárja. Az Eladó kijelenti, hogy a jármű rejtett hibájáról nem tud" vagy valami hasonló, és akkor aztán nem tudsz ezzel mit kezdeni.
Nem viheted vissza... az adasvèteliben benne van, hogy megtekintett àllapotban vetted meg.
Gari meg nincs mivel az eladó sem làt a motorba. Foleg sok èves kocsinál
A te felelősséged meggyőződni, hogy az autó állapota számodra megfelelő. Nem úgy megy hogy ha bármilyen okból nem tetszik, akkor majd 11 hónap és 29 nap után követeljük a visszavásárlását, addig is ingyen kocsikáztunk. Jól is néznénk ki, ha ez így menne!
Ha írásban nem vállaltak rá teljes körű garanciát, akkor az adásvételi aláírása után a tiéd az autóval kapcsolatos minden költség.
Garancia mint olyan nem is létezik. A szavatosság a gyártási hibákra van, nem használat közben keletkezettekre.
Ha a hiba ismert volt, akkor mindegy, hogy mikor vált érezhetővé.
Amennyiben tudtál róla, akkor teljesen a te sarad. Ha letagadták, annak ellenére elhallgatták, hogy az eladó tudott róla, átnézéssel, kipróbálással nem volt megállapítható stb.
De a bizonyítási kényszer annál van, akinek az érdekében áll.
Tehát ha a perre kerül a sor, akkor te vagy köteles bizonyítani, hogy a kereseted megalapozott.
Azért ezt ne nagyon reklámozd nyilvánosan..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!