Ha szervizbe viszem az autót, kié a kiszerelt alkatrész? Kazalizátorról van szó.
Általában a tiéd, te vitted és a másikat is teljes áron fizetted.
A kopó fogyó értéktelen alkatrészeket nem szokták megőrizni, mert úgyis a kukában végezné.
Illetve van olyan eset, tipikusan amikor az autódba felújított alkatrész kerül, hogy az alkatrész árában benne van, hogy a régit nekik adod, amit a jövőben felújítanak és eladják másnak.
A katalizátorra szerintem jogosan tarthatsz igényt, ha előre nem szóltak, hogy a költségekbe beleszámolták a régi értékét.
A klímában valóban gáz van, de a klíma kompresszorban olaj is van. Más kérdés, hogy én 30 éve alatt még nem láttam olyat, hogy klíma kompresszorban olajat cseréltek, mert ha nincs benne olaj akkor az már menthetetlen és általában kuka.
Az olajat a gázzal együtt fejtik le. A vákumozás után először a friss olajat engedi be a gép, majd utána ereszti rá a gázt.
Valahányszor lefejtik a gázt a rendszer friss olajat kap.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!