Ha le akarom tenni az A1es motorjogsit már rendelkeznem kell motorral, vagyis azt az adott iskola biztosítja?
Jajj de sötét vagy :D Ugyanugy , mint B kateghórianal az autót sem én viszem, hanem az "oktató adja" . Bemész egy autósiskolába, megmondod, hogy A1 motoros jogsit szeretnél 125ccm3-ig vezethetsz vele. Kicsengeded a lóvét, elméletből (kreszből) levizsgazol utana johet a gyakorlat, ott adnaka segged alá egy motort, amin gyakorolsz aztán levizsgazol.
Jó tanácsként mondom, semmi értelme az A1-nek mert 125ccm3-ig korlatoz az meg lószar 130-140 nel sir a moci, és egy nagyobb szélbe ha megyek 70 - 80 max ritka gyenge lepkefing a(z) a 1 125 ccm3... suliba jartam anno gimibe vele. A2-t tegyél utana megkapod az A korlatlant 24 felett automatikusan ugy tudom. ha meg elmultal 24 A korlatlant tehetsz, most lehet ugy érzed elég egy kis lepkefing 125 de hidd el, az sosem baj ha megvan a teljes korlatozas nelkuli (vagy legalabb A2-es, ez életkorodtól fugg) motoros jogsi.
És végszóként, mi motorosok nagyon összetartó csapat vagyunk, ha nem valami öreg pöfögős rommal motorozol, hanem normalis motorral, akkor ne felejtsél el dobni egy pacsit majd az utakon! :)
Te ültél egyáltalán motoron valaha...? A válaszod utolsó mondatáig komolyan meg voltam győződve róla, hogy még csak motort se láttál közelről, nemhogy van belőle jogsid.
A sötét sajnos te vagy, mivel
Ad1
lehet saját motorral jogosítványt csinálni és úgy olcsóbb szokott lenni.
Ad2
Rohadtul különbözik az autóvezetés oktatástól abban, hogy autóban beül melléd az oktató, akinek kötelezően saját pedáljai lesznek, azaz saját autóval átalakítás nélkül alapból nem is tudnál se felkészülni, se vizsgázni.
Ad3
Egy 125-ös 11 kW-os motor nem fog 130-140-nel menni soha, max ha húzzák annyival.
Ad4
Nem kapod meg automatikusan 24 évesen az A korlátlant, ha már előtte megvan az A2, ez talán a legnagyobb f#sszág az összes közül amit írtál.
Ad5
Rohadtul nagy segítség neki, amit írsz, ha még mondjuk csak 16 éves.
Kérdezőnek:
Igen, a suli adja, ha nincs sajátod, ami alkalmas lenne.
2 Válaszoló vagyok. A,B,C,C+E, D Kategórias jogositványokkal rendelkezem :D Nekem nem volt motorom mikor vizsgaztam, és azt irtam, úgy tudom nem kella fejemet leharapni. DE a sportmotorok siman mennek 130-140-el de egy 5-600ccm3-hoz kepest nagyon gyengék. Viszont ha a kérdező motorozni szeretne Jobban megéri A2-t csinalni mert az A1 (ahogy az M is) pénzkidobas, jó tanacsból irtam ha 16 éves járjon busszal akkor meg 1-2 évig utana A2-bol letesz i a jogsit és amit Én érzek hogy gyenge az A1 azt a kérdező is hamar megfogja érezni. A2-t kell tenni. Minimum. Nem tudom hol éltek, de A2-t tettem mert meg nem voltam 24 és nekem automatikusan megkuldtek az A korlatlant, ugy emlékszem én is A2-t tettem. ahogy betoltottem a 24 et atment a korlatlan-ba. Szóval nem tudom ti hol éltek. Kérdező :
Sajat erdekedben vard ki a kort és A2-t tegyél mert zzal 600 ccm3 ig azthsizem siamn veezthetsz kezdesnek minimum 250 kawasakit ajanlok vagy hondak is jok.stb A1 pénzkidobas 11kw (ez nem jutott eszembe) semmi, harmatgyenge a 125...
Le lehet megint pontozni, mert ahhoz nagyon ertetek... Gondolom ti sem szievsen dobnakot ki 100 ezret most kistoki fiatoknak h motoozzon 2 ébv mulva meg ujra 100+ ezret h megcvsianlja az a2-t gondolkozzatok mar...
#4 vagyok.
Nme kapsz automatikusan A-s jogsit. Én is A2-t tettem le, majd 24 éves korom előtt, 2 év A2 után elmentem megcsinálni az A-t. Ha nem mentem volna, azóta is A2 lenne.
Nem, nincs olyan 125-ös 11 kW-os motor, ami tudja a 140-et, vagy akár a 130-at. Olyan van, ami 125 köbcenti, de mondjuk 20 kW, az valóban tudja a 130-at, de az nem A1-es kategória már, mivel 11 kW (és valszeg 0,1 kW/kg) fölött van.
Azért lett lepontozva az előző válaszod, mert olyan sűrűn írtad a hülyeséget, hogy nem volt köztük ujjnyi hely se.
Nem, nem akarnánk, hogy a 3 külön kategóriát egyenként letegye és valóban az A2-nek van a legtöbb értelme, ha már 17-18 éves, de a kérdés nem ez volt. Még csak távolról se.
Újabb tudatlanságodból akadó pontatlanság, hogy A2-nél nincs köbcenti limit megszabva, hanem csak kW, illetve kW/kg limit van. Nem lehetne, hogy olyan dologhoz kommentelj csak, amihez tényleg értesz, mert ez így nem segítség... Csak másoknak kell kijavítania azt, amit leírsz.
#8,
Nem, azt nem vezethetted volna A1-gyel (már ha akkor ez a rendszer volt egyáltalán érvényben) :) "Q" mezőben (kW/kg arányszám) mi szerepel? Ott is max 0,1 lehet.
Olyanról már hallottam, hogy valakinek az "A korlátozott" kategóriáját a 2013-as "rendszerváltás" során rosszul vezették fel és beírták neki a korlátlan A kategóriát. Ugye azt hivatalosan A2-be kellett volna átvinni anno. Esetleg így kaphatott néhány szerencsés ember véletlenül "automatikusan" A kategóriát meglévő A korlátozott helyett. Ugye az A korlátozott még csak 25 kW-ig volt jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!