Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ittas vezetés másnaposan. Mek...

Ittas vezetés másnaposan. Mekkora büntetésre számíthatok?

Figyelt kérdés

Szokásos történet, haverokkal be ittunk este, következő nap reggel munkába menet ki szedtek a rend éber őrei.

Helyszínen 0.38mg/l-t fújtam, bennt 1x fújásra 0.48,negyedórával később 0.41.

Büntetlen előéletem van, soha nem volt még hasonlóm sem.

21 éves vagyok.

Vallomásnál sokmindent szempontba vettek, nem sűrű forgalmú úton közlekedtem, utasom nem volt, balesetet természetesen nem okoztam.

Tehát.. Mire számítsak?

Mennyi pénzbe fáj ez és hány hónap eltiltással?

Hallottam, hogy bíró függő, de valaki tapasztaltabb csak tud valamit, esz az ideg.

Köszönöm előre!

2021. márc. 17. 13:10
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Kb. 8-at.

2 liter sör, némi bor és 4 feles.

2021. márc. 19. 06:30
 12/21 anonim ***** válasza:

A te problémád ott kezdődik, hogy ezek a légalkohol szondák teljesen hitelesek, a bírók az általuk mért adatokat 100%-ban elfogadják vérvétel nélkül.

A 0.38-0.48-0.41-es mért eredmények egyértelműen azt mutatják, hogy közvetlenül a vezetés előtt ittál. Mondhatsz a bírónak bármilyen mesét, ő ez alapján fog mérlegelni.

Ezek az eredmények már a bűncselekmény kategóriába tartoznak, szóval a büntetlen előéleted már a múlté.

Szerintem 1 év eltiltás minimum és az utánképzéssel együtt 3-400e Ft körüli összegre számíthatsz ezért a kis malőrért.

2021. márc. 19. 07:45
 13/21 A kérdező kommentje:

Az számít, ha a 0.38-as mérés nincs papíron?

Amit kaptam a rendőrségen, azon csak az ottani mérési adatok szerepelnek.

Tehát 0.48,utána 0.41.

2021. márc. 19. 10:38
 14/21 anonim ***** válasza:

Ha szerencséd van, akkor az első mérés nem hitelesített gépen történt és azért nem szerepel az eredménye a papíron.

Ettől függetlenül bűnözővé váltál és a büntetésedet is ennek megfelelően fogod kapni.

Erkölcsi bizonyítványt igénylő munkahelyre mostanában felesleges lesz jelentkezned.

2021. márc. 19. 11:44
 15/21 A kérdező kommentje:

Az, hogy bűnözővé váltam, elég erős túlzásnak érzem, sőt majdnem sértőnek, mert ezt az egészet úgy követtem el, hogy tudatában sem voltam annak, hogy ez egy "bűn".

Ettől függetlenül köszi a válaszokat, majd hamarosan kiderül.

2021. márc. 19. 12:01
 16/21 anonim ***** válasza:

Lehet túlzásnak meg sértőnek érezni, akkor is ez van vagy ez lesz.

Én már végigjártam ezt az utat egyszer és bizony volt amikor a "priuszom" miatt kitiltottak munkahelyekről.

2021. márc. 19. 12:57
 17/21 anonim ***** válasza:
Nekem tavaly volt...2 év 4 hónapra vették el.de szerencsém volt mert kategória korlátozást kaptam. Lehet neked is megmarad a segédmotor jogosítvny. Mégegyszer írom: Ügyvéd nélkül sehova ne menjél és lehetőleg ismerős által szerezz ügyvédet. NE a netről,mert azok nagyon lefognak kopasztani.(egyébként pedig alvás közben bomlik legkevésbé az alkhohol)
2021. márc. 21. 07:23
 18/21 A kérdező kommentje:

Hihetetlen amúgy, nem seggrészegen ültem be a kocsiba..

De úgy kezelnek, mint egy bűnözőt.

2021. márc. 23. 18:56
 19/21 anonim ***** válasza:
50%

"De úgy kezelnek, mint egy bűnözőt."

Talán azért, mert amit elkövettél a jogszabályok szerint bűncselekmény, tehát bűnöző vagy.

2021. márc. 23. 19:47
 20/21 anonim válasza:

Fontos különbséget tenni járművezetés ittas állapotban szabálysértés és a bűncselekmény között. A legfontosabb különbség az a szervezetben található alkoholszint. Ha szervezetben található véralkohol szint eléri a 0,50 gramm/liter véralkohol-koncentrációt, illetve a 0,25 milligramm/liter légalkohol-koncentrációt, akkor a cselekmény bűncselekmény.

Bűncselekmény esetén a legtöbb esetben pénzbüntetéssel és a szervezetben található alkoholmennyiségtől – illetve egyéb tényezőktől – függően járművezetéstől való eltiltással lehet számolni, amelynek időtartama egy (1) hónaptól tíz (10) évig terjedő időtartamban, vagy végleges hatállyal határozható meg (Btk. 55.§).

Kötelező az “utánképzés”, amennyiben Önt szabálysértési hatóság 6 hónapnál hosszabb időre teljes körű járművezetéstől eltiltásra ítéli, vagy ha bűncselekmény miatt bíróság teljes körű járművezetéstől eltiltásra ítéli. Ezekben az esetekben kötelező részt vennie “utánképzésen”, melynek költsége 70-140 ezer forintig terjedhet

2021. ápr. 6. 13:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!