Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Gépkocsinál ha a motorolaj...

Tom0919 kérdése:

Gépkocsinál ha a motorolaj szint a max. fölé csúszott okozhat problémát?

Figyelt kérdés
2021. márc. 16. 19:13
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha csak picivel, akkor nem.
2021. márc. 16. 19:15
 2/6 A kérdező kommentje:
de milyen problémát okozhat?
2021. márc. 16. 19:56
 3/6 anonim ***** válasza:
59%
Ha csak pár mm-rel akkor semmilyen. Ha jelentősen túltöltöd akkor kinyomhat egy két tömítést, szimeringet.
2021. márc. 16. 20:00
 4/6 anonim ***** válasza:
Ha sokal több van benne (literben mérendő), akkor a forgattyús tengely (főtengely) beleér az olajba, oszt kutyulja össze-vissza. "habos" lesz az olaj, és nem lesz megfelelő kenése. Elméletben valami ilyesmi. Az én egyik motorom zabálja az olajat, direkt mindig jóval a vonal fölé töltöm 2 éve. Pár hónapja szétszedtem, hogy lecserélem rajta hengertert biztos kopott, erre szinte újnak hatott, még a honolás is látszik, gyűrűk sem kopottak. Mindössze 2 szelepszárszimeringet cseréltem, azóta 🌳sza.
2021. márc. 16. 20:05
 5/6 anonim ***** válasza:
#3 miért nyomná ki? A kartergázelvezető csöve miatt nem zárt a rendszer. Olyat mondjuk már láttam hogy telenyomta a légszűrőt a fölösleges olajjal.
2021. márc. 16. 20:08
 6/6 anonim ***** válasza:
Attok fugg mennyivel. Ha kb fel literrel az meg belefer de ha ettol tobb akkor engedj le belole, mert kinyomja a fotengely szimeringet es folyni fog.
2021. márc. 16. 20:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!