Egy metálfényezésű autónak tartósabb a fényezése?
Figyelt kérdés
Volt egy-két metálfényezésű autóm, semmi extra, az egyik egy kis Saxo volt, ezüst metál, mindig kint állt, igaz, vigyáztam rá, de nem pattogzott le a lakk, megmaradt egységesen a fényezés. De volt egy piros Sparkom, Wagonerem is, az tudomásom szerint mind2 akrilfényezésű volt, csakúgy hámlott le róluk a lakk, annak ellenére, hogy garázsban álltak. Van-e összefüggés, hogy egy autó metál, vagy akrilfényezésű-e? Vagy más áll a dologban?2021. márc. 13. 19:52
2/5 anonim válasza:
Az értékesítői szakzsargonban "metálfényként" elterjedt festék is akril bázisú festékből van kikeverve, csak csillognak benne a fémdarabok, de amúgy ugyanaz is lehet az alapja. Az olcsóbb autóknál a gyári fényezőműhely nem elég tiszta, nem jól állítják be a hőmérsékletet/száradást vagy csak simán a lakkréteg ócska, ez szokta leginkább okozni a későbbi festékhibákat.
3/5 anonim válasza:
még az első sziftből vásároltam egy újat(akkor még csak piros, és fehér volt belföldön) szánalmas volt a fényezése.
2002 ben vettem egy wagonR-t, szintén alapfényezéssel...borzalmas volt, mondhatni matt..
2005-ben vettem egy GS szwiftet, gyöngyház-metál fényezéssel..azóta is gyönyörűen csillog..
a lényeg: szerintem e metál(gyöngyház) fény verhetetlen..16 év bizonyítja.
Fehéret soha többé nem veszek. még merciben sem.
4/5 anonim válasza:
Nem ettől függ. Renault Thalia, tűzpiros alapszín, nem metálfény. 12 éves, nagyrészt kint állt hóban, esőben, napsütésben. Most is ugyanolyan tűzpiros, mint újkorában, nagyon feltűnő, a jó értelemben. Más autók meg metálfénnyel már 5 évesen kifakulnak (pirosról beszélek, ez a legproblémásabb szín ilyen szempontból). A fényezés és festék minőségétől függ.
5/5 anonim válasza:
3. A fehér az nem szín, az egy állapot.
Csak megmagyarázzák hogy milyen szép, pedig förtelem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!