A SUV minek a rövidítése?
A neten több féle variáció van:
1. Sport Unique Vehicle
2. Seat Urban Vehicle
Most akkor minek a rövidítése?
"Óh, előjött végre egy fogalmatlan"
Óh ön eddig burokban élt.
A köznyelv hívja így, már ha szoktál emberekkel beszélgetni.
Köznyelv, gyönyörű mentésnek szántad, de elég szánalmas lett. :-)
Kérdésemre továbbra sem jött válasz, de érthető, mert így borulna az "utáljuk a városi terepjárókat és annak tulajdonosait" vakhited. :-)
Vagyis mitől alkalmatlan hazánk egyik legtöbbet eladott SUV-ja, pl. a Suzuki Vitara városi közlekedésre? Várok egy értelmes választ.
De kimaradt pl. a listáról a Qashqai, Sportage. Ezek is terepre valók, ugye? Pedig NEM terepjárók, csak SUV-ok, próbálom tudatosítani, mert csak a köpködés megy továbbra is, ahogy az egyik előző törölt, magasröptű hozzászólásban is olvasható volt.
Értelmetlen egy SUV tulajdonossal vitázni, úgy hogy ebbe nem megyek bele.
Én nem utálom öket, nekem nem kell. Számomra értelmetlen jármű.
Na, megint megjelent a "kiskukacos" (a törölt hozzászólásában még bátrabb volt), de persze magyarázatot ő sem tud adni a kérdésre, csak zsigerből utálkozik. :-)
Két lehetséges indok egy SUV vásárlásra, talán egy kis fényt sikerül gyújtanom, ahol légüres teret gyanítok:
1. Bármilyen izületi, derék- egyéb problémával kényelmesebb beszállni egy akár 5 centivel magasabb autóba, pl. egy SUV-ba
2. Ha terepre nem is, de egy rendszeres földutas kitérőre (pl. telek) alkalmasabb egy 16-18 cm-es hasmagassággal rendelkező SUV, mint egy 10-12cm-es hasmagassággal rendelkező egyéb.
És nem, ettől még nem érzi magát tökösebbnek a tulajdonosa, bár élvezi annak előnyét, hogy városi forgalomban jobban rálát az előtte lévő forgalomra.
De tényleg full értelmetlen és haszontalan, igazatok van.
"rendszeres földutas kitérőre"
Igen, ha száraz az idő.
De ha sáros vagy havas volt az út akkor mér hozzám jött mindegyik aki elakadt hogy húzzam már ki öket a beton útra mert elakadtak.
Ja, hogy nekem valódi terepjárom volt és nem hobbi autóm.
"Ja, hogy nekem valódi terepjárom volt és nem hobbi autóm."
Na végre, látod, menni fog ez! Vagyis NEM SUV! Csak így tovább! :-)
Most is valódi kis autóm van.
Nem pedig egy, valójában mindenre alkalmatlan valami.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!