Highsc kérdése:
Nemrég kettesben már melegen tiltásig vittem a kocsim (első alkalom volt) és akkor zörrent egyet és le is fulladt majd pár percig utána nagyon erőtlen volt. Azóta semmi baja, de kíváncsi lennék, hogy miért történt ez. Ötlet?
Figyelt kérdés
2021. márc. 11. 19:44
11/24 veterán vas válasza:
A 30 éves ladákban, vezetékek vezérlik a "motort meg a többi dolgot",de hosszú távon elolvadnak.
Ja! :D
12/24 anonim válasza:
9."vegul nem azert rohadt le mert tonkrement a motor, hanem a nagy ho miatt "
Nagy hó miatt nem olvadhat el.
13/24 anonim válasza:
mindenki saját sorsának kovácsa az én motorom 24 éves és semmi baja nem nyomom 3000 fölé (persze csak fül diagnózis mivel nincs tachométer :D ) és jól van nem fossa az olajat sem.
14/24 anonim válasza:
A motort minden fordulatszám tartományban érdemes használni, akkor lesz egészséges. Városban szépen nyugiban, de mondjuk kapaszkodó sávon, felhajtókon nem árt lepadlózni és kihúzatni a sebességeket míg a kívánt utazótempót el nem érjük. Forgalom ritmusa szempontjából is jó, hiszen nem 70-el megyünk fel az autópályára, ahogyan azt sokan teszik, a motor is egy kicsit tud tisztulni, úgyhogy win-win. Ha te is állandóan csak sétálsz, nem fogsz tudni gyorsan futni, nem leszel robbanékony. Az motor ugyanígy "ellustul".
16/24 A kérdező kommentje:
Itt most egy 2007-es hyundai coupe-ról van szó. A 3000-es fordulat kb alap ha jobban megyek. 2000-nél jön meg az ereje és asszem 6500-ig forog.
2021. márc. 15. 00:11
17/24 A kérdező kommentje:
Nem is értem ezt a sok 3000-es kommentet. Minden motornak más az optimális. Most egy szívó benzin motorról van szó. Van ami 4000-nél már szét esik és 1500-on a legpörgősebb a kocsi. Nálam ez 2000. Alapból ha felmegyek autópályára akkor 3500-4000 között van a fordulat...
2021. márc. 15. 00:16
18/24 A kérdező kommentje:
Az értelmes válaszoknak meg köszi, akkor nem rohanok még szerelőhöz a drágával. 😃
2021. márc. 15. 00:18
19/24 anonim válasza:
mér a 3000 res kommentem nem értelmes vagy mi?
20/24 anonim válasza:
nem tudom mi ez a hulyeseg hogy 4000nel szetesik... Az en regi skodam pl 2500-on adja le a max nyomatekat (benzines) de a 16 szelepes valtozat meg 3000-nel. Es 4500-5000 ig elmegy a tiltasig, nem esett meg szet, autopalya tempo ugy 3500-3800 korul van, nem esett szet tobb oranyi hasznalat utan se. Ne fossunk mar ennyire emberek... Amelyik szetesik vagy tonkremegy intenziv hasznalat utan az vagy gyarilag szar vagy csak sosem volt rendesen karban tartva
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!