Peugeot féle 1.4 HDi motorok milyenek?
Figyelt kérdés
Kellene egy kis szaladgálós autó max 800 ezerét. Fiesta, 206, C3, ami szóba jött 1.4 HDi 68 lóerővel. Napi 60-70 km városban, amit megyek. Mennyit fogyasztanak városban? Igaz, hogy 7-8 litert ezek is benyelnek?2021. márc. 10. 21:23
1/7 anonim válasza:
Hdi motorokról a V6 kivételével nem hallani rosszat, meglepően jól sikerült darabok.
2/7 anonim válasza:
Nincs velük gond, városba szerintem 6 literrel eljárkálható vele
3/7 anonim válasza:
2007-es Fiestám volt ezzel a motorral /F6JB/ minden elromlott benne ami el tud, igaz a használtautó mindig lutri, lehet csak nekem volt pechem.
4/7 kojee válasza:
Pár évig 1.4tdci fusiont használtam, a motornak volt valami nyűge amit egyik szerelő sem tudott megoldani, miután eladtuk kiderült hogy valmi típushiba és egy kábel cseréje megoldotta volna... . Amúgy télen nyáron átlag kb 5.5 volt a fogyasztása. A max. 7 volt klímával pályán 5 fő és 130-as tempó mellett, legkevesebb 3.9 hosszú távon fő úton 70-90-es tempóval.
5/7 anonim válasza:
Jó motornak tartják. Én egy kis Citroenben használtam, nagyon bika volt vele.
6/7 anonim válasza:
Ha nincsenek magas elvárásaid akkor kis autóba elmegy. De mivel a kis hengerűrtartalom ellenére nem éri el sokkal gyorsabban az üzemi hőmérsékletet, mint a nagy diesel motorok így kicsit véleményes, hogy mi értelme van - rövid távokon (10-20 perc) használva ugyanúgy legyilkolod, hosszú utakra meg viszonylag kevesen indulnak egy Fiestával vagy 206-ossal.
7/7 anonim válasza:
Nekem volt PSA diesel 1.4. Tűzkarika tudja a faxom mi az szokott átégni 100.000 -ért cserélgették. Amúgy a motor leszámítva azt a 4 esetet amikor e miatt trélerezni kellett hibátlan. Az autó viszont amit köré építettek egy trágyadomb. Rugótörés 5x. Váltóbowden szétesett 2x, Stb.. Szóval imád tréleren utazni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!